Menu
RSS
Τετάρτη, 23/09/2026
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
kalimera728

Μια όμορφη συνάντηση στον ιστορικό σταθμό Παρθενίου

Μια όμορφη συνάντηση στον ιστορικό σταθμό Παρθενίου

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση – συζήτηση με επίκεντρο τον σιδηροδρομικό σταθμό, την ιστορία και τη σιδηροδρομική κληρονομιά της περιοχής πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Αυγούστου, στον ιστορικό σιδηροδρομικό σταθμό του Παρθενίου.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογος Παρθενιωτών Αττικής, συγκεντρώνοντας κατοίκους, φίλους του χωριού και ανθρώπους με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον σιδηρόδρομο και την ιστορία του.

Στη συνάντηση συμμετείχαν άνθρωποι του «Ορίζοντα Γεγονότων» , καθώς και φίλοι του σιδηροδρόμου , συμβάλλοντας σε μια ουσιαστική και ζωντανή συζήτηση γύρω από τη σιδηροδρομική ιστορία, τις μνήμες που συνδέονται με τους σταθμούς και τις γραμμές της περιοχής, αλλά και τη σημασία της. διατήρησης και ανάδειξη αυτής της ιδιαίτερης κληρονομιάς.

Η παρουσία και το ενδιαφέρον των κατοίκων ήταν σημαντικά, με τη συζήτηση να εξελιχθεί σε ένα ιδιαίτερα όμορφο κλίμα, μέσα από την ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών και αναμνήσεων.

Ξεχωριστή σημασία στην εκδήλωση έδωσε ο ίδιος ο χώρος στον οποίο πραγματοποιήθηκε. Ο σιδηροδρομικός σταθμός Παρθενίου , με το χαρακτηριστικό πέτρινο κτίριο, τις γραμμές και τα στοιχεία της παλιάς σιδηροδρομικής του ταυτότητας, αποτέλεσε το ιδανικό σκηνικό για μια συζήτηση αφιερωμένη στον σιδηροδρομικό σταθμό και στη θέση που είχε για δεκαετίες στη ζωή των τοπικών κοινωνιών.

Παράλληλα, οι δράσεις που αναπτύχθηκαν εκείνες τις ημέρες στον χώρο του σταθμού, με αναφορές στην τέχνη, τη μνήμη και τον σιδηρόδρομο, ανέδειξαν ακόμη περισσότερο τις δυνατότητες αξιοποίησης τέτοιων ιστορικών χωρών ως σημείων πολιτισμού, συνάντησης και δημιουργίας.

Πρωτοβουλίες όπως αυτή συμβάλλουν ώστε οι χώροι άρρηκτα συνδεδεμένοι με την ιστορία των χωριών μας να παραμένουν, φέρνοντας κοντά τους κατοίκους και δημιουργώντας για γνώση, διάλογο και αλλαγή απόψεων.

Μια όμορφη και ουσιαστική συνάντηση στον σταθμό του Παρθενίου, με τον σιδηρόδρομο να γίνεται ξανά αφορμή για να συναντηθούν άνθρωποι, μνήμες και ιδέες.

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...