Menu
RSS
Παρασκευή, 03/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αποκλεισμένοι από τον αυτοκινητόδρομο «Κορίνθου – Τρίπολης» καταγγέλλουν ότι είναι οι κάτοικοι Σάγκα (vd)!

Αποκλεισμένοι από τον αυτοκινητόδρομο «Κορίνθου – Τρίπολης» καταγγέλλουν ότι είναι οι κάτοικοι Σάγκα (vd)!
Αντιδρούν κάτοικοι του Σάγκα για μια σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα τελευταία πέντε χρόνια.
Ειδικότερα η επιτροπή κατοίκων έδωσε συνέντευξη τύπου στην Τρίπολη, το μεσημέρι της Παρασκευής, αναφέροντας τον αποκλεισμό του χωριού από την πρόσβαση στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τριπόλεως, αν και η κατασκευή του πέρασε μέσα από τις περιουσίες τους, όπως είπαν. Στην παρούσα φάση ντόπιοι και επισκέπτες αναγκάζονται να κάνουν ταξίδι 18 χιλιομέτρων και αυτό εις διπλούν από και προς τον αυτοκινητόδρομο. Απαιτούν πρόσβαση εισόδου - εξόδου κάπου μεταξύ Αλέας και της γέφυρας Νεστάνης που θα τους εξυπηρετήσει.
Επίσης, αναφέρουν ότι η εταιρία "Μορέας" που έχει τη λειτουργία του αυτοκινητόδρομου, μετά τα υλικά που πήρε από το βουνό στη θέση Μύτικας, άφησε πίσω της καταστραμμένο τοπίο και κουρελιασμένο το τοπικό δίκτυο από τη διέλευση βαρέων φορτηγών που κουβαλούσαν αυτά τα υλικά. Για το λόγο αυτό απαιτούν μια εμπεριστατωμένη μελέτη και αποκατάσταση του τοπίου.
Ακόμα ένα πρόβλημα που αναφέρουν είναι ο βιολογικός καθαρισμός του περιπτέρου πάνω στον αυτοκινητόδρομο.
Λένε ότι εκεί λοιπόν υπάρχει έντονη δυσοσμία, πράγμα που τους κάνει να πιστεύουν ότι ο βιολογικός καθαρισμός του χώρου δε λειτουργεί, με αποτέλεσμα να μολύνει τα νερά της κοινοτικής γεώτρησης που βρίσκεται μόλις 500 μέτρα μακριά από την οποία υδρεύεται το χωριό. Ζητούν λοιπόν να ελεγχθεί άμεσα ο βιολογικός καθαρισμός και να παρθούν άμεσα μέτρα.
Επιπλέον υποστηρίζουν ότι είναι απαράδεκτο να μην ασφαλτοστρώνεται ο δρόμος, μήκους μόλις 5 χιλιομέτρων, μεταξύ των χωριών Πικέρνι - Σάγκα και μάλιστα τη στιγμή που μπορεί να εξυπηρετήσει και τα λεωφορεία που περνούν για τα χωριά Λουκά - Νεστάνη - Σάγκα - Πικέρνι, από και προς την Τρίπολη.
Μια ακόμα καταστροφή για το χωριό τους θεωρούν ότι είναι αυτή του Λύρκειου όρους που βρίσκεται πάνω από το χωριό, λόγω των ανεμογεννητριών. Μιλούν για καμένα δένδρα, κατεστραμμένα μονοπάτια, απαραίτητα για το πέρασμα κοπαδιών και ορειβατών, μπαζωμένα ρέματα και κάνουν λόγο για κίνδυνο να πλημμυρίσει το χωριό σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων και επιπλέον υποστηρίζουν για πέντε χρόνια έχει απαγορευτεί η πρόσβαση στο βουνό με την παράνομη (όπως τη χαρακτηρίζουν) τοποθέτηση απαγορευτικής μπάρας, ενώ δε γίνεται κανένα έργο, υποστηρίζουν οι κάτοικοι!
Αυτά τα προβλήματα εκφράζουν όλους τους κατοίκους, για τα οποία έχει υπογραφεί και σχετικό υπόμνημα, ανέφερε ο κ. Καραμπέτσος σε συνέντευξη που παραχώρησε.
Ως κυρίαρχο πρόβλημα ανέφερε τον αποκλεισμό τους από την εθνική οδό παρά το γεγονός ότι το χωριό έχει δεχθεί μεγάλες καταστροφές. Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι μόνο καταστροφές και ερείπια άφησαν πίσω τους όσοι πέρασαν από τις περιουσίες τους, απ' τη μία με το δρόμο και από την άλλη με τις ανεμογεννήτριες. 5 χρόνια τώρα είναι αποκλεισμένοι και ούτε τα κοπάδια τους δε μπορούν να βοσκήσουν, χώρια ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να έχουν μολυνθεί τα νερά τους.
Ζητούν από τους αρμόδιους τη λήψη άμεσων μέτρων για την επίλυση όλων των παραπάνω προβλημάτων που αντιμετωπίζει το χωριό τους αλλά και η ευρύτερη περιοχή και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους.
Με τα αιτήματα των κατοίκων συντάχθηκε ο Δημήτρης Νικολάου του ΚΚΕ.

1 σχόλιο

  • anonymous
    anonymous Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2014 22:57 Σύνδεσμος σχολίου

    ποια κοπαδια; κοροιδευομαστε ; αυτα που υπαρχουν ειναι ελαχιστα και το προβλημα δεν ειναι τα βοσκοτοπια.το ξερουμε ολοι. η εταιρια τους αποζημειωσε, εφτιαξε δρομο και αυτοι θελουν να περνανε οποτε τους καπνισει , βαζοντας σε κινδυνο μια επενδυση που εχει αποφερει σημαντικα εσοδα για το χωριο και το ιδιο θα γινει και στο μελλον. ( πιθανοτατα η μυνηση που τους εκανε η εταιρεια πριν λιγο καιρο ειναι που τους ενοχλησε ). οσον αφορα το δρομο κορινθου - τριπολεως ...ωραια μαγκιτσα θα πηγαινουμε ολοι απο εκει για να μην πληρωνουμε τα διοδια. αντε να ασχοληθουμε με κατι σοβαρο επιτελους.-

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...