Menu
RSS
Κυριακή, 05/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μαίναλο - Καθαρίζονται τα μονοπάτια για να αναπτυχθεί ο φυσιολατρικός τουρισμός!

Μαίναλο - Καθαρίζονται τα μονοπάτια για να αναπτυχθεί ο φυσιολατρικός τουρισμός!
Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα με εκπροσώπους του  ΣΑΟΟ πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας στην Τρίπολη. 


Στη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Γιαννακούρας  έδωσε τα συγχαρητήριά του στα μέλη του ΣΑΟΟ για την πρωτοβουλία που είχαν και σε συνεργασία με κτηνοτρόφους και κατοίκους των χωριών το προηγούμενο χρονικό διάστημα κατέγραψαν - καθάρισαν και ανέδειξαν μονοπάτια στο Μαίναλο.

Μία προσπάθεια που έχει στόχο  να δημιουργηθούν διαδρομές μέσα στο δάσος και να αναπτυχθεί ο φυσιολατρικός τουρισμός, δεδομένου ότι το Μαίναλο είναι ένα ήπιας μορφής βουνό  , χωρίς δύσκολες διαδρομές και εύκολα προσβάσιμο από τα αστικά κέντρα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας χαρακτήρισε το Μαίναλο οικογενειακό βουνό και διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους του Συλλόγου Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων ότι η Περιφέρεια θα στηρίξει την προσπάθεια που έχουν ξεκινήσει τα μέλη του για την ανάδειξη του φυσιολατρικού τουρισμού και μάλιστα ζήτησε η προσπάθεια να βρει μιμητές και στην υπόλοιπη Πελοπόννησο, που διαθέτει εξαιρετικού κάλλους τοπία, μιας και  ο φυσιολατρικός τουρισμός αποτελεί ραγδαίως αναπτυσσόμενη μορφή τουρισμού σε όλες τις ηλικίες.

Τα μέλη του ΣΑΟΟ ενημέρωσαν τον κ. Γιαννακούρα ότι έχουν καθαριστεί 450 χιλιόμετρα μονοπατιών και απομένουν άλλα 150 χιλιόμετρα, αφού συνολικά έχουν σηματοδοτηθεί 600 χιλιόμετρα μονοπατιών.

 Η Περιφέρεια Πελοποννήσου- Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας, μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας σε επόμενο  Περιφερειακό Συμβούλιο, θα στηρίξει την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει ο ΣΑΟΟ  και εγκρίνοντας το ποσό που θα απαιτηθεί, θα προχωρήσει στην τοποθέτηση μεγάλου αριθμού  πινακίδων σήμανσης  και σημάτων αλλαγής πορείας στα μονοπάτια που έχουν καθαριστεί.  Συγκεκριμένα θα τοποθετηθούν 10 χιλιάδες πινακίδες σήμανσης και 120 σήματα αλλαγής πορείας.

Επίσης, θα κατασκευαστούν 40 κιόσκια πληροφόρησης μέσα στο δασικό σύμπλεγμα και πλησίον των οικισμών, αφού θεωρείται εξαιρετικά σημαντικό πέραν από τις πινακίδες σήμανσης οι επισκέπτες να έχουν τη δυνατότητα πληροφόρησης για την πανίδα και  χλωρίδα της περιοχής  καθώς και για την τοπική ιστορία, τόσο του Μαινάλου όσο και των οικισμών που υπάρχουν σε αυτό.

Συμφωνήθηκε δε μέχρι τα τέλη του Χειμώνα το έργο να έχει ολοκληρωθεί.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...