Menu
RSS
Παρασκευή, 03/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

ΕΛΜΕ Αρκαδίας: «Κάποιοι σχολικοί σύμβουλοι αντιμετωπίζουν τους καθηγητές ως υποτελείς»!

ΕΛΜΕ Αρκαδίας: «Κάποιοι σχολικοί σύμβουλοι αντιμετωπίζουν τους καθηγητές ως υποτελείς»!
Με τίτλο «Σύμβουλοι ή αξιολογητές - «τιμωροί»;» η ΕΛΜΕ Αρκαδίας προχώρησε σε ανακοίνωση που αναφέρει: «Το τελευταίο διάστημα έχουν πυκνώσει οι επισκέψεις των Σχολικών Συμβούλων στα σχολεία του Νομού, ιδιαίτερα της Τρίπολης. Και για μεν τους Σχολικούς Συμβούλους οι οποίοι με τις επισκέψεις τους αποσκοπούν στην στήριξη των συναδέλφων και στην βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου ουδείς ψόγος∙ τουναντίον, έπαινοι και ευχαριστίες τούς οφείλονται.


Ορισμένοι όμως εξ αυτών έχουν παρερμηνεύσει τον ρόλο τους και αντιμετωπίζουν τους συναδέλφους όχι ως πνευματικούς ανθρώπους, αλλά ως «υποτελείς»: δεν αρκούνται στην καθορισμένη ημέρα του κοινού κενού τριώρου, αλλά επισκέπτονται τα σχολεία οποιαδήποτε ημέρα της εβδομάδας, απαιτούν τροποποίηση - «αναμόρφωση» του ωρολογίου προγράμματος, συμπεριφέρονται προσβλητικά και απαξιωτικά προς τους συναδέλφους, τους οποίους συχνά «εξετάζουν» και «νουθετούν» σαν άτακτους μαθητές, «νομοθετούν» κατά το δοκούν ακόμη και για τα αυτονόητα (η συμπλήρωση π. χ. του βιβλίου ύλης έχει καταστεί εξαιτίας του εξωφρενικού σχολαστικισμού και του αυταρχισμού ορισμένων συμβούλων διαδικασία περισσότερο χρονοβόρος και από την ίδια την διδασκαλία....).

Φαίνεται μάλιστα πως οι συγκεκριμένοι Σχολικοί Σύμβουλοι έχουν ήδη αναλάβει ατύπως τον ρόλο του στυγνού αξιολογητή - «τιμωρού», καθ’ όσον πιέζουν συνεχώς τους συναδέλφους να αναλάβουν την πραγματοποίηση «δειγματικών» διδασκαλιών είναι προφανές πως οι συνάδελφοι που δεν ενδίδουν στις πιέσεις αυτές έχουν ήδη «αξιολογηθεί» αρνητικά, έστω και ανεπίσημα.

Σε σχολεία μάλιστα των οποίων οι εν λόγω Σχολικοί Σύμβουλοι έχουν την παιδαγωγική ευθύνη ο υπερβάλλων ζήλος τους σε συνδυασμό με την ματαιοδοξία συγκεκριμένων υπερδραστήριων - υπερφιλόδοξων Δ/ντών / Δ/ντριών έχει ως αποτέλεσμα - με ευθύνη και των συναδέλφων, για να είμαστε ειλικρινείς - την ανάληψη «πληθωριστικών», ανούσιων και ενίοτε ανόητων «δράσεων», οι οποίες προσθέτουν φόρτο εργασίας στους συναδέλφους, τους αποπροσανατολίζουν και τους περισπούν από το διδακτικό τους έργο και εντέλει παρακωλύουν την όλη εκπαιδευτική διαδικασία.

Καλούμε τους Σχολικούς Συμβούλους:

α) να επιτελούν το συμβουλευτικό - υποστηρικτικό τους έργο με σεβασμό προς τους καθηγητές σε κλίμα συνεργασίας και συναδελφικότητας και

β) να περιορισθούν στο έργο αυτό, να αρνηθούν τον ρόλο του αξιολογητή - «τιμωρού» και συμμετέχοντας στην απεργία-αποχή που κήρυξε η Γεν. Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ, να απέχουν από όλες τις διαδικασίες

αυτο-αξιολόγησης σχολικής μονάδας και αξιολόγησης των εκπαιδευτικών που πραγματοποιούνται σε υλοποίηση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου (ν. 4024/11, ν. 4142/13, ΠΔ 152/13, ν. 3848/10, ν. 3679/10).

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ
Ο Πρόεδρος Δημήτρης Νούσιος
Ο Γ. Γραμματέας Ηλίας Αγγελάκος»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...