Menu
RSS
Πέμπτη, 02/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Για το νέο τρόπο χορήγησης των κοινοτικών επιδοτήσεων ενημερώθηκαν οι αγρότες της Αρκαδίας (vd)

Για το νέο τρόπο χορήγησης των κοινοτικών επιδοτήσεων ενημερώθηκαν οι αγρότες της Αρκαδίας (vd)
Για τον τρόπο χορήγησης των Κοινοτικών επιδοτήσεων την περίοδο 2015-2020, με στόχο να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους οι δικαιούχοι, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση στην Τρίπολη, με πρωτοβουλία του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Αρκαδίας.
Ομιλητής ήταν ο Γενικός Διευθυντής της ΠΑΣΕΓΕΣ, Ιωάννης Κολυβάς. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής: " Η κοινή αγροτική πολιτική πουθενά στην Ευρώπη δεν εφαρμόζεται με ενιαίο τρόπο. Η νέα κοινή αγροτική πολιτική έχει στόχο την αναδιανομή των δικαιωμάτων από το 2015 και για 10 - 15 χρόνια.
Με αυτόν τον τρόπο αλλάζει η αγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς ισοσταθμίζονται οι αποζημιώσεις - επιδοτήσεις. Πρόκειται για μια πολύπλοκη, πρωτόγνωρη και απαιτητική διαδικασία με αυστηρούς ελέγχους.
Υπάρχουν προοπτικές για τους νέους αγρότες και σχετικά προγράμματα. Πρέπει να γίνουν σωστές δηλώσεις από πλευράς των δικαιούχων και μάλιστα έγκαιρα. Είναι πρόκληση να παράσχουμε διατροφική επάρκεια και ποιότητα προϊόντων.
Η νέα ΚΑΠ είναι μεγάλη ευθύνη που πρέπει να εφαρμοστεί γιατί παράλληλα πρόκειται και για μεγάλη ευκαιρία. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.
Η προηγούμενη ΚΑΠ κουβαλούσε αδικίες και ανισότητες γιατί γινόταν διάκριση μεταξύ των παραγωγών σε δικαιούχους και μη, σύμφωνα με την επιδότηση, ανεξάρτητα με το αν κάποιος παρήγαγε ή όχι.
Πλέον όποιος δεν καλλιεργεί θα αποκλείεται και από τις επιδοτήσεις. Το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης εκτιμάται ότι θα έχει εγκριθεί στο τέλος του καλοκαιριού και από το Σεπτέμβρη θα εφαρμοστεί".
Συζήτηση έγινε και για τους βοσκοτόπους, για τους οποίους όπως τόνισε ο κ. Κολυβάς, "υπάρχουν εκατομμύρια ευρώ πρόστιμα στο Υπουργείο".
Ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Θανάσης Τσιοτίνας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο συνεταιρισμός λέγοντας ότι βιώνουν από τις δυσκολότερες χρονιές από οικονομικής απόψεως και ότι στόχος είναι να εισπράξουν τις παλιές οφειλές για να μπορέσουν μεταξύ άλλων να δημιουργήσουν ένα σύγχρονο πρατήριο φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων, στο χώρο του συνεταιρισμού.
Β.Π.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...