Menu
RSS
Τρίτη, 21/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πολλοί Κρητικοί ψήφισαν την...Ορεινή Αρκαδία για τις Πασχαλινές διακοπές!

Πολλοί Κρητικοί ψήφισαν την...Ορεινή Αρκαδία για τις Πασχαλινές διακοπές!
Την ορεινή Αρκαδιά επέλεξαν πολλοί Κρητικοί για να περάσουν τις πασχαλινές τους διακοπές, θέλοντας να βρεθούν σε ένα τοπίο εντελώς διαφορετικό από αυτό του νησιού της Κρήτης,
όπως αναφέρει το creteplus.gr.
Ουκ ολίγοι ήταν εκείνοι που είχαν κάνει κράτηση σε κάποιο από τα παραδοσιακά ξενοδοχεία της Αρκαδίας, στα γραφικά χωριά της Δημητσάνας, της Βυτίνας, του Λεβιδίου κτλ και μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα ταξίδεψαν από την Κρήτη.
Το τοπιο που συνάντησαν ήταν άκρως χειμωνιάτικο, με το χιόνι να πέφτει κάποιες μέρες ακατάπαυστα, μετατρέποντας το τοπίο σε...χριστουγεννιάτικο και όχι σε πασχαλινό.
Παρόλα αυτά, την ημέρα του Πάσχα, ο ήλιος που έκανε την εμφάνιση του, έφερε την άνοδο της θερμοκρασίας, επιτρέποντας στους Κρητικούς εκδρομείς να διασκεδάσουν με τον παραδοσιακό πελοποννησιακό τρόπο.
Χαρακτηριστικά, όπως μπορεί να δει κανείς και από τις φωτογραφίες που εξασφάλισε το CretePlus.gr στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης, την πλατεία Άρεως, το κέφι συνδυάστηκε με την Παράδοση.
Υπαίθριες ψησταριές στήθηκαν και τα τραπέζια στρώθηκαν για τους επισκέπτες και τους πολίτες της Τρίπολης. Η δημοτική Αρχή της πόλης κατάφερε να προσφέρει και φέτος ένα γλέντι τρικούβερτο, κάνοντας ακόμη και τους Κρητικούς να δοκιμάσουν την τύχη τους στο...τσάμικο και τους άλλους παραδοσιακούς χορούς της Πελοποννήσου.
Ένα γλέντι το οποίο συνεχίστηκε τόσο στα καταστήματα, όσο και στις αυλές των σπιτιών, όχι μόνο της Τρίπολης, αλλά και όλων των χωριών της Αρκαδίας, πολλά από τα οποία βρίσκονταν σε απόσταση αναπνοής από το χιόνι που "στόλιζε" τα βουνά.
 photo ec735-11129908_10205976545868423_1640014606244902478_n_zpsvweajbyb.jpg

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...