Menu
RSS
Τρίτη, 21/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τα δημοτικά συμβούλια στην Αρκαδία θα καταγγείλουν την απόφαση να μπει «χέρι» στα λεφτά των Δήμων;

Τα δημοτικά συμβούλια στην Αρκαδία θα καταγγείλουν την απόφαση να μπει «χέρι» στα λεφτά των Δήμων;
Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις είναι οι Δήμαρχοι, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία υποχρεώνει τους ΟΤΑ Α΄ βαθμού να καταθέτουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος.


Η Κεντρική Ένωση Δήμων καταγγέλλει «ως απαράδεκτη τη μεθόδευση της Κυβέρνησης και την απόφασή της να προχωρήσει στην έκδοση Π.Ν.Π., με την οποία πλήττει ευθέως τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξαρτησία του θεσμού της Αυτοδιοίκησης και ουσιαστικά ακυρώνει τον ρόλο της».

Να σημειωθεί ότι η ΚΕΔΕ καλεί τις δημοτικές αρχές και μέχρι τη τις 7 Μαίου, να μην εφαρμόσουν όσα προβλέπει η Π.Ν.Π., γιατί τίθεται σε κίνδυνο η ομαλή λειτουργία όλων των Δήμων και των υπηρεσιών τους, καθώς και η δυνατότητά τους να ανταποκριθούν στη στοιχειώδη λειτουργία τους.

Καλεί τους Δήμους να προχωρήσουν σε συνεδρίαση του Δημοτικού τους Συμβουλίου, με σκοπό την έκδοση ψηφισμάτων που θα καταγγέλλουν την Π.Ν.Π., τόσο ως πολιτική πράξη, όσο κι ως προς το περιεχόμενό της.

Επίσης, καλεί τους Δήμους σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, μαζί με το προσωπικό τους, αρχής γενομένης από την ημέρα κατά την οποία θα έρθει προς συζήτηση στη Βουλή η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Αυτό που απομένει είναι να δούμε με ποιον τρόπο και πόσο έντονα θα αντιδράσουν οι δήμοι Βόρειας Κυνουρίας, Γορτυνίας Μεγαλόπολης, Νότιας Κυνουρίας και Τρίπολης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...