Menu
RSS
Παρασκευή, 10/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Οι εθελοντές τίμησαν την παγκόσμια ημέρα Ερυθρού Σταυρού

Οι εθελοντές τίμησαν την παγκόσμια ημέρα Ερυθρού Σταυρού
Με μία σεμνή γιορτή εθελοντές και φίλοι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Τρίπολης τίμησαν την παγκόσμια ημέρα του Ερυθρού Σταυρού. Η γιορτή πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα στις 13 Μαΐου, στον χώρο του Grand Chalet στην πλατεία Άρεως. Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμούς του προέδρου του τμήματος Πέτρου Καλτεζιώτη και του γραμματέα Σωτήριου Γκάνιου.


Η κοινωνική λειτουργός του περιφερειακού τμήματος Τρίπολης Ελεάνα Δημήτρουλα-Κατσαούνη κατά τη ομιλία της τόνισε ότι η παγκόσμια ημέρα Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου αποτελεί μια ετήσια εορτή στο πλαίσιο της οποίας αναδεικνύονται και προβάλλονται οι 7 αρχές: ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ, ΑΜΕΡΟΛΗΨΙΑ, ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ, ΕΝΟΤΗΤΑ και ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΤΗΤΑ. Η ημερομηνία γέννησης του Ερρίκου Ντυνάν, ιδρυτή του Ερυθρού Σταυρού και βραβευθέντος με το πρώτο βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, συμπίπτει με την παγκόσμια ημέρα Ερυθρού Σταυρού.

Τελειώνοντας την ομιλία της η ανακοίνωσε ότι το τμήμα έχει κάνει πρόσκληση για να εκπαιδευτούν νέοι εθελοντές κοινωνικής πρόνοιαςστο τμήμα της Τρίπολης. Αιτήσεις γίνονται στα γραφεία του Ερυθρού Σταυρού στο παλαιό δημαρχείο.

Η εκπαιδεύτρια νοσηλεύτρια κα. Μαρία Σταματοπούλου με την σειρά της μίλησε για το σημαντικό ανθρωπιστικό έργο που προσφέρουν οι εθελοντές του ερυθρού σταυρού και τους κάλεσε να συνεχίσουν με την ίδιαδύναμη και πάθος να προσφέρουν σε όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...