Menu
RSS
Παρασκευή, 10/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Βλάσης: «Δώστε τέλος στην αγωνία των Επιτυχόντων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης»

Βλάσης: «Δώστε τέλος στην αγωνία των Επιτυχόντων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης»
Να δοθεί τέλος στην αγωνία των Επιτυχόντων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης και να ενισχυθεί το Πυροσβεστικό Σώμα με προσωπικό, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, ζητά ο Κώστας Βλάσης από την Κυβέρνηση με Ερώτηση την οποία κατέθεσε στη Βουλή, σήμερα 15 Μαΐου 2015, προς τον Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης.


Η Ερώτηση αφορά τους Επιλαχόντες - Επιτυχόντες Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης, διαγωνισμού του 2011, οι οποίοι δεν έχουν ακόμη απορροφηθεί από το Πυροσβεστικό Σώμα. Πρόκειται για άτομα που διαθέτουν επιχειρησιακή εμπειρία αλλά, όπως οι ίδιοι δηλώνουν, σήμερα βρίσκονται σε κατάσταση εργασιακής ομηρίας.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία απορρόφησης 232 Επιτυχόντων Πενταετούς Υποχρέωσης καθώς και 34 Μονίμων Πυροσβεστών. Η αγωνία των ενδιαφερομένων συμπολιτών μας συνεχώς αυξάνεται, καθώς βλέπουν τις προσλήψεις να αναβάλλονται από μέρα σε μέρα και από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Πέραν αυτών, απομένουν 600 ακόμη επιλαχόντες του διαγωνισμού, οι οποίοι θα μπορούσαν να συνεισφέρουν σημαντικά στην επιχειρησιακή ετοιμότητα του Πυροσβεστικού Σώματος, προσλαμβανόμενοι αμέσως μετά την αντιπυρική περίοδο.

Λόγω των παραπάνω, ο Αρκάς Βουλευτής της ΝΔ ζητά από τον Υπουργό:

 Να προβεί στην άμεση απορρόφηση των 232 Επιλαχόντων – Επιτυχόντων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης καθώς και 34 Μονίμων Πυροσβεστών.

 Να αναπληρώσει από τη δεξαμενή των Επιτυχόντων του πίνακα, κατά 50%, τα κενά που έχουν προκύψει στο Π.Σ.

 Να αυξήσει τις θέσεις Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης, όπως προβλέπεται από το νόμο, ώστε να απορροφηθούν οι Επιλαχόντες – Επιτυχόντες του διαγωνισμού από τον εν λόγω πίνακα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...