Menu
RSS
Παρασκευή, 03/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δεν ανεδείχθη Μητροπολίτης Καρπενησίου ο Αρχιμανδρίτης θεόκλητος Ντούλιας

Δεν ανεδείχθη Μητροπολίτης Καρπενησίου ο Αρχιμανδρίτης θεόκλητος Ντούλιας
Συνήλθε την Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016, στην τρίτη ημέρα της εκτάκτου Συγκλήσεώς της, η Ιερά Συνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στην Αίθουσα Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.
Μετά την προσευχή ανεγνώσθη ο Κατάλογος των συμμετεχόντων Ιεραρχών και διεπιστώθη η απουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου κ. Ιακώβου, ο οποίος απουσίασε αιτιολογημένα.
Κατόπιν επικυρώθηκαν τα Πρακτικά της χθεσινής Συνεδρίας.
Στη συνέχεια άρχισε η ψηφοφορία περί του τρόπου πληρώσεως της κενής Μητροπολιτικής Έδρας Καρπενησίου. Επί συνόλου 80 ψηφισάντων, η πρόταση δι’ εκλο­γής έλαβε 73 ψήφους και η πρόταση διά καταστάσεως 6 ψήφους. Επίσης ευρέθη και 1 άκυρη ψήφος. Κατόπιν η Ιεραρχία απεφάνθη υπέρ της πληρώσεως της Ιεράς Μητροπόλεως δι’ εκλο­γής.
Ακολούθησε η διαδικασία της πληρώσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου δι’ εκλο­γής. Για την κατάρτιση του τριπροσώπου επί συνόλου 80 ψηφισάντων έλαβαν:
1) Ἀρ­χι­μαν­δρί­της κ. Γεώργιος Ρέμπελος, ψήφους 63
2) Ἀρ­χι­μαν­δρί­της κ. Σπυρίδων Κατραμάδος, ψήφους 34
3) Ἀρ­χι­μαν­δρί­της κ. Θεόκλητος Ντούλιας, ψήφους 15 (από τη Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας)
Επίσης ευρέθησαν 3 λευκές και μία άκυρη ψήφοι.
Κατά την δεύτερη ψηφοφορία, και γενομένης της διαλογής των ψήφων, ανεδείχθη Μητροπολίτης Καρπενησίου ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Γεώργιος Ρέμπελος, με 62 ψήφους, επί συνόλου 80 ψηφισάντων, ενώ ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Σπυρίδων Κατραμάδος, 12 ψήφους και ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Θεόκλητος Ντούλιας 1 ψήφο. Επίσης ευρέθησαν και 5 λευκές ψήφοι.

1 σχόλιο

  • Θρυλος
    Θρυλος Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016 03:33 Σύνδεσμος σχολίου

    Επρεπε να πηγαινε με την γνωστη ...παραγκα της ΕΠΟ,να δεις πως παιρνουνε τα ...πεναλτυ, τα πρωταθληματα,τις μητροπολεις, τα σαρδελακια, τις εργολαβιες κλπ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...