Πήγε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στο Olympia Forum VII και μίλησε για τη Μεγαλόπολη. Μίλησε μάλιστα για επενδύσεις άνω των 450 εκατομμυρίων €!
Και αναρωτιέσαι: Για την ίδια Μεγαλόπολη, μιλάμε;
Η αλήθεια είναι μία. Είτε είσαι δεξιός, είτε αριστερός, είτε είσαι κυβερνητικός, είτε αντικυβερνητικός.
Η ιστορία έχει καταγράψει ότι από το 2019 που η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει οριστικά όλες τις λιγνιτικές μονάδες, η Μεγαλόπολη βιώνει μία εξαιρετικά βίαιη και σκληρή μετάβαση.
Επτά χρόνια μετά, έχουν χαθεί χιλιάδες θέσεις εργασίας από τη ΔΕΗ και ευρύτερα στην τοπική αγορά και ταυτόχρονα μέχρι σήμερα δεν έχει ξεκινήσει ΚΑΜΙΑ επένδυση.
Η Μεγαλόπολη ρήμαξε. Άδειασε.
Θυμίζει λιγότερο μια ακμάζουσα πόλη και περισσότερο ένα μεγάλο χωριό.
Αυτό κατάφεραν κι αυτό έχει καταγράψει η ιστορία.
Πρώτα λοιπόν οφείλουν να ζητήσουν μια μεγάλη συγνώμη από τη Μεγαλόπολη για την αποτυχία αυτής της επταετίας και μετά να συζητήσουμε για εγκεκριμένες επενδύσεις.
Όσο και να θελήσεις να ωραιοποιήσεις μια κατάσταση, αυτό που βιώνει ο Μεγαλοπολίτης δεν αλλάζει.
Όχι όμως να μιλάμε για επενδύσεις 450.000.000 ευρώ και να παρουσιάζουμε έναν επενδυτικό παράδεισο που δεν υπάρχει.
Ο νέος που δεν μπορεί να βρει δουλειά και φεύγει για άλλους τόπους, δεν πειστεί ότι αυτό που ζει στο πετσί του είναι μια πλάνη, επειδή του αραδιάζεις στα λόγια κάποια εκατομμύρια ευρώ.
Και ουσιαστικά, μιλάς για τι;
Για επενδύσεις που ΘΑ ξεκινήσουν, που ΘΑ κατασκευαστούν, που ΘΑ λειτουργήσουν και που κάποια στιγμή θα δώσουν κάποιες θέσεις εργασίας.
Ως τότε, η Μεγαλόπολη θα συνεχίσει να υποφέρει καθημερινά.
Μηνάς Αρτόπουλος
Δημοσιογράφος
Αρκαδία, 2.10.2026
Πηγή - https://www.facebook.com/artopoulos.mhnas