Menu
RSS
Τετάρτη, 01/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

ΔΕΥΑΤ: Το κοινωνικό τιμολόγιο παρουσίασε ο Παυλής – Τι αλλάζει στις χρεώσεις! (vd)

ΔΕΥΑΤ: Το κοινωνικό τιμολόγιο παρουσίασε ο Παυλής – Τι αλλάζει στις χρεώσεις! (vd)
Για θέματα που αφορούν τη ΔΕΥΑΤ μίλησε ο Δήμαρχος Τρίπολης και πρόεδρος της Επιχείρησης, Δημήτρης Παυλής, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε. Ειδικότερα, έκανε λόγο για «προσπάθεια σκούπα» στο σύνολο της κατανάλωσης του νερού από διαφορετικές πηγές και αναφέρθηκε στο «κοινωνικό τιμολόγιο» που θέλει να εφαρμόσει η ΔΕΥΑΤ.

 

Ο Δήμαρχος είπε ότι η ΔΕΥΑΤ, από τη στιγμή που ανέλαβε η νέα δημοτική αρχή, «έχει παρέμβει σε πολλά προβλήματα στα οποία έχει δώσει λύσεις και επίσης έχει συμβάλει στην προετοιμασία ενός νέου τιμολογίου το οποίο θα εφαρμοστεί στο σύνολο του δήμου με τη δημιουργία ενός κοστολογίου για την ικανοποίηση των νοικοκυριών του δήμου μας ώστε να έχουν 24 ώρες το 24ωρο νερό στο σπίτι τους».

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι «έγιναν μετρήσεις και έλεγχοι στο σύνολο των ρολογιών και διαπιστώθηκε ότι τα περισσότερα εξ αυτών ήταν κατεστραμμένα».
Υστέρα από διαβούλευση σε όλα τα χωριά, η δημοτική αρχή κατέληξε σε μία συγκεκριμένη πρόταση για το τιμολόγιο της ΔΕΥΑΤ, το οποίο πρώτα θα εγκριθεί από τη διοίκηση της Επιχείρησης και στη συνέχεια θα πάει στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης.
Ο Δήμαρχος έκανε κριτική και στην προηγούμενη δημοτική αρχή, για την οποία είπε ότι «όχι μόνο δεν έκανε τίποτα αλλά προέβη σε πράξεις που δεν τιμούν την ΔΕΥΑΤ».
 
ΤΟ ΝΕΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ
Με βάση αυτά τα οποία ανακοίνωσε σήμερα ο Δήμαρχος Τρίπολης, θα ισχύσουν τα εξής:
-Στα ρολόγια που μετρήθηκαν, έως 15/6/15, στο σύνολο των χωριών, θα εφαρμοστούν τα τιμολόγια με την άξια ανά κυβικό της απόφασης που είχε παρθεί από δημοτικά συμβούλια προηγούμενων χρόνων.
-Δεν θα αυξηθούν τα τέλη αλλά θα ενσωματωθεί το πολιτιστικό τέλος (5 ευρώ ανά ρολόι) και θα προστεθεί το 80% του ειδικού τέλους στις τιμές που είχαν.
-Δεν αυξάνονται στα παραπάνω χωριά η αξία κατανάλωσης ανά κυβικού του νερού και μειώνεται η αξία κατά το ειδικό τέλος που είναι 80%.
-Η μονή αύξηση θα είναι στο πάγιο υστέρα από την αύξηση του Φ.Π.Α. επί του παγίου.
- Στις ειδικές κατηγορίες τα ανώτερο τιμολόγια στις περιπτώσεις των πολυτέκνων, των Α.Μ.Ε.Α και των κτηνοτρόφων θα είναι μειωμένα κατά 50% και των τριτέκνων κατά 15%.
Εκείνο που έχει ιδιαίτερη άξια είναι πως οι διαφορετικές κανονιστικές που υπήρχαν στο σύνολο των πρώην δήμων θα ενοποιηθούν σε δυο κατηγορίες.
Η πρώτη κατηγορία αφορά τιμολόγια ύδρευσης δημοτικών ενοτήτων που έχουν αντλιοστάσια ή παίρνουν από το Μεθύδριο και από πηγές.
Η δεύτερη κατηγορία αφορά τα χωριά που έχουν τις δικές τους πηγές και το δικό τους νερό.
Το τιμολόγιο που αφορά το Μαυρίκι, την Ψηλή Βρύση και τα Λιθοβούνια του δήμου Τεγέας, τα Πηγαδάκια από τον πρώην δήμο Σκυρίτιδας, τους Αραχαμίτες από τον πρώην δήμο Βαλτετσίου και το Λεβίδι και την Κανδήλα από το δήμο Λεβιδίου θα είναι αυτό που είχε αποφασιστεί και εφαρμοστεί από τις διοικήσεις των πρώην δήμων.
 
ΟΙ ΣΠΑΤΑΛΕΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις σπατάλες του νερού και κυρίως στα χωριά που -όπως είπε- μετά το ένα κυβικό την ήμερα θα υπάρχουν διαφορετικές και αυξημένες χρεώσεις.
Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται η επάρκεια του νερού στο κάθε χωριό, πρόσθεσε.
Ετησίως το λειτουργικό κόστος του νερού για τα χωριά είναι 1.400.000 ευρώ και αυτό πρέπει να εισπραχτεί .
Όλα τα παραπάνω θα αποσταλούν στις δημοτικές παρατάξεις και, σύμφωνα με εκτίμηση του, στο τέλος του μήνα θα φτάσει στο δημοτικό συμβούλιο για να ψηφιστεί.
Δείτε το βίντεο.
Μ.Σ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...