Menu
RSS
Πέμπτη, 16/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Στα … κάγκελα τα χωριά για τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΤ – «Να μην πληρώσει κανείς» λένε Πρόεδροι! (vd)

Στα … κάγκελα τα χωριά για τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΤ – «Να μην πληρώσει κανείς» λένε Πρόεδροι! (vd)
Οι λογαριασμοί της ΔΕΥΑΤ στα χωριά του Δήμου Τρίπολης έχουν προκαλέσει αντιδράσεις κι αυτός είναι ο λόγος της συνάντησης της Ένωσης Προέδρων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Δήμου Τρίπολης, την Τετάρτη στο παλαιό Δημαρχείο.
Αρχικά, ο Παναγιώτης Κοσκινάς (σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης) αναφέρθηκε στο μείζον θέμα των μετρήσεων της ΔΕΥΑΤ και ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να «δώσουν τα φώτα τους» προκειμένου να αποφασιστεί αν χρήζει περαιτέρω διερεύνησης.
Ο Πρόεδρος της κοινότητας Μάναρη και Αντιπρόεδρο της Ένωσης προέδρων και Εκπροσώπων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αρκαδίας, Χρήστος Τσουμπρής είπε ότι η Ένωση έχει υποβάλει από τις 18 Μαΐου προς τον Δήμο Τρίπολης και προς τη ΔΕΥΑΤ αίτηση και ζητά να χορηγηθούν όλες οι μετρήσεις των υδρομέτρων που έχουν γίνει στα χωριά από το 2009 μέχρι και σήμερα. Στο έγγραφο αυτό, ο Δήμαρχος απάντησε ότι δεν έχει δώσει κάτι διότι προσωπικά δεδομένα, σύμφωνα με τον κ. Τσουμπρή. «Δεν μπορεί ο κ. Καρώνης να ισχυρίζεται ότι δεν έχουν γίνει μετρήσεις. Θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί. Δεν μπορεί σπίτι σε τοπική κοινότητα που λειτουργεί από  άλλο σπίτι που ο ιδιοκτήτης κατοικεί στην Αθήνα ή στο εξωτερικό. Ο Δήμαρχος ζητά να πληρώσουμε τους λογαριασμούς ύδρευσης, διότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Εγώ καλώ τον κόσμο να μην πληρώσει, διότι υπάρχουν δημοτικοί σύμβουλοι που χρωστούν μέχρι και 7.000 ευρώ μέσα στο Δήμο μας. Εγώ προτρέπω τους δημότες να μην πληρώσει κανένας, αν οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν εξοφλήσουν τους λογαριασμούς τους».
«Τον τσαμπουκά, τη φωνή και τις μαγκιές του στο σπίτι του ο κ. Κακλαμάνος» είπε ο κ. Τσουμπρής με αφορμή ότι δεν τους δόθηκε ο λόγος στον τελευταίο συμβούλιο
Ο εκπρόσωπος της τοπικής κοινότητας Αλωνίσταινας κ. Πετρόπουλος είπε ότι άλλες τιμές αναφέρθηκαν στη διαβούλευση και άλλα τελικά εφαρμόστηκαν στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΤ. «Μας εξαπάτησαν. Γιατί έκανε τότε ο κ. Παυλής διαβούλευση;»
Ο Πρόεδρος του Αμπελακίου Παπαδόπουλος Δημήτριος τόνισε ότι για το χρονικό διάστημα πριν το 2012 δεν υπάρχουν μετρήσεις και μίλησε για λάθος λογαριασμούς και χρεώσεις που δεν εξηγούνται.
Ο Πρόεδρος της Κερασιάς Χρήστος Βελισσάρης είπε ότι από τη ΔΕΥΑΤ του μεταφέρθηκε πως έγινε λάθος στα χωριά της Σκιρίτιδας και ότι θα έρθει σύντομα διορθωτικός λογαριασμός. Ξαναπήγε στη ΔΕΥΑΤ και του είπαν ότι έχουν βγει οι διορθωμένοι και δεν έχει παρθεί απόφαση για την αποστολή τους.
Ο Πρόεδρος Τσελεπάκου Αποστόλης Μακρής πρότεινε προς τη ΔΕΥΑΤ να ισχύσει ό,τι ίσχυε και στις τοπικές κοινότητες επί Καποδίστρια.
Ο Πρόεδρος Παλαιόχουνης Μασούρας Ηρακλής είπε ότι ήρθε λογαριασμός 194 ευρώ στο χωριό σε σπίτι που ήταν κλειστό.
Ο Πρόεδρος Πελάγους Γιώργος Μουλόπουλος είπε ότι πρέπει να ρίξουμε νερό στο κρασί μας τόσο εμείς όσο και η ΔΕΥΑΤ.
Ο εκπρόσωπος της τοπικής κοινότητας Δάφνης Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου είπε ότι έχουν γίνει πολλά λάθη από τη ΔΕΥΑΤ.
Ο Ηλίας Μαχαίρας, εκπρόσωπος της τοπικής Κοινότητας Μανθυρεάς, είπε ότι στο χωριό αδυνατούν να πληρώσουν λογαριασμούς 300 ευρώ, με τις συντάξεις που παίρνουν.
Ο Χρήστος Καρούντζος από την τοπική κοινότητας Πιάνας, είπε ότι τα χωριά τους υδροδοτούνται με φυσική ροή και ζητούν να επανέλθουν με το παλιό καθεστώς, από τον Ιούλιο ως τον Οκτώβριο για την γεωργία και την κτηνοτροφία.
Ο Κωνσταντίνος Λυμπερόπουλος από τη Δόριζα ζήτησε να πει επίσημα η ΔΕΥΑΤ να ακυρωθούν οι λογαριασμοί που έχουν γίνει λάθος. «Εγώ έχω ζητήσει από το χωριό να μην πληρώσει κανείς μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση».
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Προέδρων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αρκαδίας, Χρήστος Μπάκος τόνισε ότι στο παρελθόν για ψηφοθηρικούς λόγους δεν στέλνονταν λογαριασμοί ενώ δεν υπάρχουν μετρήσεις για όλα τα χρόνια. Η πρόταση που έκανε είναι να γίνει σύσκεψη, να είναι εκεί η διοίκηση της ΔΕΑΥΤ και να δεσμευτεί να ανακληθούν οι λογαριασμοί και να γίνουν ρυθμίσεις. 

 

1 σχόλιο

  • ποτε
    ποτε Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016 07:45 Σύνδεσμος σχολίου

    ουτε θα πληρωσουμε για ενα σπιτι κλειστο λογω θανατου να ερχεται νερο 200ευρω πατε καλα ρε?καμια μετρηση δεν εγινε βαριοντε να ερθουν να κανουν μετρησεις και εβαλαν οτι γουσταραν να γεμισουν το ταμειο χρηματα!!!!.....ελα κ παυλη να τα παρεις απο κοντα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...