Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δέκα υποβρύχια σπήλαια έχουν εντοπιστεί στην περιοχή του "Αρκαδικού Χωριού"! (vd)

Δέκα υποβρύχια σπήλαια έχουν εντοπιστεί στην περιοχή του "Αρκαδικού Χωριού"! (vd)
H 3η αποστολή στην περιοχή της Αρκαδίας (Β.Κυνουρία) –για το 2016- του Σπηλαιολογικού Ελληνικού Εξερευνητικού Ομίλού (ΣΠ.ΕΛ.Ε.Ο.), πραγματοποιήθηκε στις 20-28 Αυγούστου. 
Ο τόπος διαμονής και οργάνωσης της αποστολής ήταν στο «Camping Ζαρίτσι» όπου υπήρχε κατάλληλος και ιδανικά διαμορφωμένος χώρος. 
Η πρώτη μέρα ξεκίνησε με ανακάλυψη τεσσάρων νέων υποβρυχίων σπηλαίων στην περιοχή του Αρκαδικού Χωρίου. 
Τα μέλη του ΣΠ.ΕΛ.Ε.Ο., Κολίσογλου Στυλιανός και Μαρατίδου Σοφία σε συνεργασία με τους κάτοικους του Αρκαδικού Χωρίου, Κουγιεμήτρο Ηλία και Γιαννακόπουλο Δημήτριο που παρείχε το πλωτό μέσο καθώς και με την συνεργασία των Πετρόπουλο Παναγίωτη και Ματσάγκο Φώτιο, που γνωρίζουν τα παράλια της περιοχής και υπέδειξαν τα σημεία. 
Τα δύο σπήλαια έχουν έντονη παρουσία γλυκού νερού και η είσοδος τους βρίσκεται μέχρι το βάθος των τριών μέτρων. Στα επόμενα δύο σπήλαια η είσοδος τους βρίσκεται σε βάθος δεκαπέντε και εικοσιπέντε μέτρων αντίστοιχα. 
Με ελεύθερη κατάδυση του Πετρόπουλου Παναγιώτη, έγινε ο εντοπισμός και καταγραφή σε ψηφιακό στίγμα(GPS) των εισόδων των δύο σπηλαίων. 
Απόσπασμα απο τον εντοπισμό των σπηλαίων. 
Με την ανακάλυψη των τεσσάρων αυτών υποβρυχίων σπηλαίων, σε ακτίνα δύο χιλιομέτρων από το Αρκαδικό Χωρίο, έχουν εντοπιστεί συνολικά δέκα υποβρύχια σπήλαια, το οποίο αποτελεί ένα αξιοσημείωτο γεγονός στα σπηλαιολογικά δεδομένα της Ελλάδας. 
Με την βοήθεια του Πετρόπουλου Παναγιώτη και των σπηλαιολόγων Κατσιαβού Γεώργιου, Μαρατίδου Σοφία, πραγματοποιήθηκαν δύο καταδύσεις από τον σπηλαιολόγο Κολίσογλου Στυλιανό. 
Στην πρώτη κατάδυση έγινε πλήρης εξερεύνηση σπηλαίου στα 38 μέτρα βάθος, και στην δεύτερη κατάδυση πραγματοποιήθηκε μερική εξερεύνηση σπηλαίου στα 19 μέτρα βάθος. 
Λόγω της ιδιαιτερότητας των σπηλαίων που βρέθηκαν θα οργανωθεί στις επόμενες ημέρες, αποστολή εξερεύνησης και χαρτογράφησης αυτών! 
_________________________ 
Ο ΣΠ.ΕΛ.Ε.Ο. είναι ένας φορέας που εκπαιδεύει και παρέχει τον κατάλληλο εξοπλισμό σε όσους ενδιαφέρονται να εξερευνήσουν τα ελληνικά σπήλαια. Δρα χωρίς κερδοσκοπικό χαρακτήρα και οι μοναδικοί του πόροι είναι από τις συνδρομές των μελών του. Συνεργάζεται χωρίς αμοιβή, με τις αρμόδιες αρχές, για την προστασία και μελέτη των ελληνικών σπηλαίων και πάντα ενημερώνοντάς τες για τις ανακαλύψεις του. 
tmp 347 P8270122 copy1767146217

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...