Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Στο Λιμποβίσι τίμησαν τον Γέρο του Μοριά για την Απελευθέρωση της Τρίπολης! (vd)

Στο Λιμποβίσι τίμησαν τον Γέρο του Μοριά για την Απελευθέρωση της Τρίπολης! (vd)
Στο Λιμποβίσι, εκεί που βρίσκεται το σπίτι του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, «χτύπησε» το πρωί του Σαββάτου, η «καρδιά» των επετειακών εκδηλώσεων για την Απελευθέρωση της Τρίπολης.
Στο Λιμποβίσι τελέστηκε δοξολογία, έγινε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο χώρο που βρίσκεται η προτομή του Γέρου του Μοριά.
Η φιλόλογος του 1ου Λυκείου Τρίπολης Ελένη Καλοπίση μίλησαν για τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, λέγοντας ότι το όνομά του είναι ταυτισμένο με τη σημαντικότερη ίσως νίκη των Ελλήνων, στον Αγώνα του 1821. Την Απελευθέρωση της Τριπολιτσάς. «Η πίστη του για την υπογραφή του Θεού στην Λευτεριά της Πατρίδας» ήταν ένα χαρακτηριστικό του Γέρου του Μοριά.
«Η Απελευθέρωση της Τριπολιτσάς θα έπρεπε να μας καθοδηγεί για τις δύσκολες μέρες της εποχής μας αλλά δυστυχώς οι άνθρωποι που διοικούν τον τόπο είναι λίγοι σε σύγκριση με αυτά τα ιερά τέρατα, όπως ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» τόνισε ο Αρκάς βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος.
Υπερήφανος που βρίσκεται στο Λιμποβίσι δήλωσε ο Μεσσήνιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Δημήτρης Κουκούτσης τονίζοντας ότι αν γεννιόταν σήμερα ένας Κολοκοτρώνης, θα τηρούσε αυτό που έλεγε … «φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους» και τώρα έχει τι να σφάξει στην Ελλάδα.
Για τον μεγάλο αγώνα και την απελευθέρωση της Τρίπολης μίλησαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας και ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης Σπύρος Βρέντας, ο οποίος μάλιστα μίλησε για πανεθνική γιορτή στα 200 χρόνια από την Άλωση της Τρίπολης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...