Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μητροπολίτης Αλέξανδρος: Τι λέει για την εμπλοκή του με τη Δικαιοσύνη (vd)

Μητροπολίτης Αλέξανδρος: Τι λέει για την εμπλοκή του με τη Δικαιοσύνη (vd)
Το θέμα είναι φαιδρό και σοβαρό και δεν ξέρω τι πρέπει να πω. Είμαι υπόδικος ενώπιον της Δικαιοσύνης για μία δήλωση το Δεκέμβριο του 2015 για το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλόφιλων ζευγαριών. Αυτό σημείωσε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.Αλέξανδρος σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ σχετικά με την εμπλοκή του με τη Δικαιοσύνη.
Ο Μητροπολίτης καλείται να απολογηθεί αύριο ενώπιον του ανακριτή αφού κατηγορείται για τις δηλώσεις που έκανε σχετικά με την ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης και τους χαρακτηρισμούς των ομοφυλοφίλων ως “αρρώστων”.  Αγνοεί πάντως, όπως ανέφερε αν κατηγορείται αυτεπάγγελτα ή κατ΄ έγκλιση και κάλεσε όλους να προσευχηθούν για τον ίδιο προσωπικά αλλά και για την κοινωνία μας. Επίσης σημείωσε πως δεν γνωρίζει αν και άλλοι ιεράρχες που είχαν κάνει δηλώσεις για το ίδιο θέμα εγκαλούνται αλλά αυτό που ξέρει είναι πως ο ίδιος θα απολογηθεί και όταν το κάνει θα δώσει στην δημοσιότητα την απολογία του για να γνωρίζει η κοινωνία τα όσα συμβαίνουν. Προσωπική του άποψη είναι πως όλη αυτή η εμπλοκή με την Δικαιοσύνη έχει να κάνει με εκφοβισμό των πολιτών, ώστε να μην αντιλέγουν σε όσα η Πολιτεία θέλει να επιβάλλει.
Μάλιστα στο τέλος της συνέντευξής του, θέλοντας να ευχαριστήσει αυτούς που τον βάζουν σε αυτήν την περιπέτεια, ανέφερε ένα μικρό απόσπασμα από το Προοίμιο του λόγου του Λυσία “Υπέρ Αδυνάτου” και συγκεκριμένα το τμήμα. Οὐ πολλοῦ δέω χάριν ἔχειν, ὦ βουλή, τῷ κατηγόρῳ, ὅτι μοι παρεσκεύασε τὸν ἀγῶνα τουτονί. πρότερον γὰρ οὐκ ἔχων πρόφασιν ἐφ’ ἧς τοῦ βίου λόγον δοίην, νυνὶ διὰ τοῦτον εἴληφα. Δηλαδή Κύριοι βουλευτές, δεν απέχω πολύ από το να χρωστώ ευγνωμοσύνη στον κατήγορο, επειδή μου ετοίμασε αυτή εδώ τη δίκη. Γιατί, ενώ πρωτύτερα δεν είχα αφορμή, με βάση την οποία να λογοδοτήσω για τη ζωή μου, τώρα δα εξαιτίας του έχω πάρει (αφορμή). Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.Αλεξάνδρου στο βίντεο.

1 σχόλιο

  • Μαρία
    Μαρία Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016 21:53 Σύνδεσμος σχολίου

    να προσευχηθούμε εμείς για αυτές τις προσβολές που ξεστόμισε ο κ, Αλέξανδρος:αυτό είναι το φαιδρό και τώρα το σοβαρό: εγκαλούνται και οι άλλοι ;μου θυμίζει δικαιολογία παιδιών ,δεν το έκανα μόνο εγώ!!!!!!!,μόνο που αυτός είναι "ποιμένας" όχι νήπιο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...