Menu
RSS
Δευτέρα, 06/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κηπευτικά και ελιές χτύπησε το χαλάζι στην Αρκαδία

Κηπευτικά και ελιές χτύπησε το χαλάζι στην Αρκαδία
Aκόμα μία πληγή για τους αγρότες της Αρκαδίας άνοιξε μετά τις καταστροφικές βροχοπτώσεις, της Παρασκευής 7 Οκτωβρίου, όπως αναφέρει το agronews.gr.
Τα χωριά που βρίσκεται βορειοδυτικά στον δήμο Τρίπολης επλήγησαν από τους πολύ δυνατούς ανέμους οι οποίοι δημιούργησαν και ανεμοστρόβιλο, ο οποίος στο πέρασμά του, τα ρήμαξε όλα.
Όπως ανέφερε ο Σωτήρης Παπαδημητρίου, εντεταλμένος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, πολλά ήταν τα χωριά τα οποία δεν είχαν ρεύμα, όπως και επίσης αντιμετώπισαν μεγάλες καταστροφές από πτώσεις δέντρων.
Τα χωριά Δάρα, Βραχοκερασιά, Λίμνη, Σάγκα αλλά και τα χωριά της ευρύτερης περιοχής δέχτηκαν πολύ δυνατούς ανέμους που προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές.
Τώρα το υπόλοιπο κομμάτι του Δήμου και οι Δημοτικές Ενότητες Τεγέας και Κορυθίου  επλήγησαν από χαλάζι, το οποίο κατέστρεψε τα κηπευτικά και όσα μήλα δεν είχαν μαζευτεί από τα δέντρα.
Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες για ακόμα μία φορά δοκίμασαν τις αντοχές των αγροτών, οι οποίοι δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν είδαν τα λίγα κηπευτικά και άλλα αγροτικά προϊόντα να έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά.
Οι αποζημιώσεις μοιάζουν πλέον μακρινό όνειρο, καθώς  ακόμα δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ για αποζημιώσεις από τις πλημμύρες της 25ης Ιουνίου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...