Menu
RSS
Τετάρτη, 17/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Βρέθηκε λύση στο πρόβλημα με τον Επίτροπο στην Αρκαδία!

Βρέθηκε λύση στο πρόβλημα με τον Επίτροπο στην Αρκαδία!

Διαδοχικές επαφές τόσο με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη, όσο και με τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννη Καραβοκύρη, είχε τις τελευταίες μέρες ο Αρκάς Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Αντικείμενο των επαφών αυτών είχε να κάνει με το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει με την έλλειψη Επίτροπου στην Αρκαδία.

Αρμοδιότητα του Επιτρόπου ανήκουν κυρίως ο έλεγχος των δαπανών του Κράτους, καθώς και των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης ή άλλων νομικών προσώπων, που υπάγονται με ειδική διάταξη νόμου στο καθεστώς αυτό.

Αποτέλεσμα της έλλειψης Επιτρόπου στην Αρκαδία, είναι να παραμένουν σε αναμονή για έλεγχο εντάλματα αξίας εκατομμυρίων €.

Είναι χαρακτησριικτό αυτό που είχε γράψει ο Δήμαρχος Γορτυνίας, Γιάννης Γιαννόπουλος, ότι δημιουργούνται «προβλήματα σε ότι αφορά μισθοδοσίες, προμήθειες, εργασίες, έργα, πληρωμές προηγουμένων ετών κ.τ.λ. και δέν μπορεί να ανταποκριθεί με συνέπεια στις υποχρεώσεις του και κατ’ επέκταση στις ανάγκες των Δημοτών του.

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί λόγω της έλλειψης επιτρόπου στην Αρκαδία έχει ως συνέπεια προβλήματα στην εκτέλεση του προϋπολογισμού, επιβαρύνσεις με τόκους λόγω καθυστέρησης των πληρωμών και, το σημαντικότερο, προβλήματα αξιοπιστίας και οικονομικής διαχείρισης για όλους τους εποπτευόμενους φορείς, σε μια περίοδο που τα θέματα αυτά επηρεάζουν την εικόνα της χώρας διεθνώς.»

Αυτό λοιπόν που εξασφάλισε ο Λυκουρέντζος είναι τις επόμενες ημέρες αναπληρωτής Επίτροπος θα είναι στην Αρκαδία και θα ελέγχει –κατά απόλυτη προτεραιότητα – δαπάνες για τη δημόσια υγεία (όπως π.χ. το πρόβλημα με το πετρέλαιο που δημιουργήθηκε προσφάτως στο Νοσοκομείο ή εντάλματα για τη διαχείριση απορριμμάτων).

Παράλληλα, ο Λυκουρέντζος εξασφάλισε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης την υπόσχεση ότι πολύ σύντομα να εγκατασταθεί μόνιμος Επίτροπος, κάτι που όταν συμβεί, θα λυθεί οριστικά το πρόβλημα στην Αρκαδία!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...