Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ορκίζονται νεοσύλλεκτοι στο στρατόπεδο "Κολοκοτρώνης"

Ορκίζονται νεοσύλλεκτοι στο στρατόπεδο "Κολοκοτρώνης"

Ο Διοικητής του 11ου Συντάγματος Πεζικού «Αργυρόκαστρο» Αντισυνταγματάρχης Δρακόπουλος Θεόδωρος έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην τελετή ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων οπλιτών της 2017 Γ΄ ΕΣΣΟ, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 09 Ιουνίου 2017 και ώρα 10:00 στο Στρατόπεδο «ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ».

ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Το 11ο Σύνταγμα Πεζικού συγκροτήθηκε στις 9 Μαρτίου 1897 στη Λάρισα από το πλεονάζον προσωπικό των υπολοίπων Συνταγμάτων και εν όψει του σχεδιαζόμενου απελευθερωτικού πολέμου, στον οποίο και συμμετείχε. Το 1905, μετά και την απαίτηση του Αρκαδικού λαού, η οποία εκφράστηκε με συλλαλητήρια, το Σύνταγμα εγκαταστάθηκε στην Τρίπολη, αρχικά σε διάφορα κτίρια της πόλης και στη συνέχεια στο σημερινό στρατόπεδο, το οποίο θεμελιώθηκε το 1909.

Έκτοτε συνδέεται οριστικά και άρρηκτα με την Αρκαδία και τους Αρκάδες, οι οποίοι εντάσσονται παραδοσιακά στις τάξεις του Συντάγματος. Σο Σύνταγμα, υπό την IV Μεραρχία Πεζικού, συμμετείχε σε όλους ανεξαιρέτως τους αγώνες του Έθνους (Βαλκανικούς Πολέμους, Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, Μικρασιατική Εκστρατεία, Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο) διακρινόμενο ιδιαίτερα για την αγωνιστικότητα και την αυτοθυσία των μαχητών του.

Η πολεμική του σημαία τιμήθηκε γι’ αυτό με τον Ταξιάρχη του Αριστείου Ανδρείας κατά τη Μικρασιατική Εκστρατεία, ενώ η τιμητική ονομασία 11ο Σύνταγμα Πεζικού «Αργυρόκαστρο» οφείλεται στην αποφασιστική συμμετοχή του στην απελευθέρωση της πόλης. Μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας, το Σύνταγμα συγκροτήθηκε και πάλι στην Τρίπολη με κύρια αποστολή την ένταξη και εκπαίδευση των νέων στο Στρατό Ξηράς λειτουργώντας ανελλιπώς από το 1945 έως σήμερα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...