Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Για "ρητορική μίσους" στην Τρίπολη μιλά το Athens Pride!

Για "ρητορική μίσους" στην Τρίπολη μιλά το Athens Pride!

Αντιδράσεις προκάλεσε η ημερίδα για τις εξελίξεις στο χώρο της Παιδείας στην Τρίπολη και τα όσα είπώθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο. (Ημερίδα για τις εξελίξεις στην Παιδεία - "Θέλουν να δηλητηριάσουν τα παιδιά μας με λάθος πρότυπα" (vd)).

Το "Athens Pride" σε ανάρτησή του στο facebook, αναφέρει: "Έχουμε #ThemaPaideias.

Η ρητορική μίσους στην Ελλάδα βρίσκει βήμα και χώρο αυτή τη φορά υπό την αιγίδα του Δήμος Τρίπολης, με τις ευλογίες του Δημάρχου κ. Δημήτρης Παυλής και της Μητρόπολης.
Ο Περιφερειακός σύμβουλος και υπεύθυνος για θέματα Δια Βίου Μάθησης κ. Ιωάννης Κατσίρης προβληματίστηκε έντονα για τα "πειράματα που θα γίνουν σε βάρος μαθητών", με αφορμή τη θεματική εβδομάδα στα σχολεία και παρέπεμψε τα παιδιά που έχουν "πρόβλημα" στους οικογενειακούς γιατρούς.
Η κυρία Μαρία Μαντουβάλου, καθηγήτρια στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, περιέγραψε γλαφυρότατα την παγκόσμια συνομωσία που βρίσκεται πίσω απ' την πρωτοβουλία του Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και αποτελείται από ‘’διαφωτισμένους ιλουμινάτους χρηματιστές’’ ενώ ο κ.Απόστολος Χατζητόλιος, καθηγητήτης Παθολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης διαβεβαίωσε "ως γιατρός" τους παρευρισκομένους ότι η ομοφυλοφυλία είναι πάθηση.

#StopHateSpeech #NoHate 
#AthensPride2017 #AthensPride"

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ATHENS PRIDE

Το Athens Pride είναι μια εξ’ ολοκλήρου εθελοντική, μη- κερδοσκοπική εταιρεία, που λειτουργεί στο πλαίσιο του Ελληνικού Αστικού Κώδικα από το 2006. Πρωταρχικός της στόχος αποτελεί η οργάνωση του ετήσιου Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας – Athens Pride και της Παρέλασης Υπερηφάνειας. Επιπρόσθετα, το Athens Pride πραγματοποιεί πολιτιστικές, κοινωνικές και πολιτικές εκδηλώσεις κατά την διάρκεια της χρονιάς, είτε μόνο του, είτε σε συνεργασία με άλλες οργανώσεις.

Ο σκοπός του Athens Pride είναι να μεγιστοποιήσει την ορατότητα των LGBT ατόμων στην ελληνική κοινωνία, και μ’ αυτό τον τρόπο παράλληλα να προωθήσει και εξελίξει τα δικαιώματα και τις διεκδικήσεις τους. Το Athens Pride, δια μέσου του Προγράμματος Εθελοντισμού του, συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση και την συμπαράσταση των LGBT νέων.

Το Athens Pride παρέχει μια ελεύθερη δημόσια πλατφόρμα για όλες τις οργανώσεις της LGBTQI κοινότητας, με στόχο την προβολή των σκοπών, δράσεων και συγκεκριμένων διεκδικήσεων τους. Η πλατφόρμα αυτή περιλαμβάνει και ΜΚΟ για τα ανθρώπινα δικαιώματα και της κοινωνίας των πολιτών, πολιτικά κόμματα καθώς και ενταγμένες πολιτιστικές ομάδες. Επίσης, το Athens Pride φιλοξενεί οργανώσεις για την υγεία, οι οποίες προσφέρουν ζωτικής σημασίας πληροφορίες, όπως επίσης και δωρεάν επιτόπιο τεστ για τον ιό του HIV και για άλλα ΣΜΝ.

Το πρώτο Athens Pride πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2005. Διάφορες εκδηλώσεις υπερηφάνειας είχαν διεξαχθεί στην πόλη από τα μέσα της δεκαετίας του ’80, ωστόσο το Athens Pride του 2005 σηματοδότησε την πρώτη Παρέλαση Υπερηφάνειας μέσα στο κέντρο της πόλης, η οποία πέρασε έξω από το Ελληνικό Κοινοβούλιο στο φως της ημέρας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις 500 άτομα συμμετείχαν σε εκείνη την εκδήλωση.

Από το 2005, το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Athens Pride εκθετικά μεγαλώνει σε μέγεθος μαζί με την αυξανόμενη αναγνώριση και σεβασμό του από την Ελληνική κοινωνία. Εκτιμάται μάλιστα ότι 42,000 ενήλικες και παιδιά όλων των ηλικιών και ταυτοτήτων συμμετείχαν στο 12ο Athens Pride, στις 11 Ιουνίου του 2016.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...