Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ένας χρόνος χωρίς τις "Αρκαδικές Ειδήσεις" ...

Ένας χρόνος χωρίς τις "Αρκαδικές Ειδήσεις" ...
Ένα χρόνο πριν, έπαψε να κυκλοφορεί η εφημερίδα "Αρκαδικές Ειδήσεις". Μία εφημερίδα που άφησε το στίγμα της στην τοπική ενημέρωση, μέσα από τη σοβαρότητά της, την κάλυψη των γεγονότων χωρίς αποκλεισμούς, με σεβασμό στη δημοσιογραφική δεοντολογία. Δυστυχώς, η κρίση που έχει "γοναατίσει" το χώρο των ΜΜΕ, "έσβησε" και τη δική της φωνής.
Η εφημερίδα ιδρύθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2000 με έδρα την Τρίπολη. Κυκλοφορούσε πέντε φορές την εβδομάδα (Τρίτη-Σάββατο). Στην ιδιοκτησία της εφημερίδας ήταν ο Βασίλειος Αντωναράκος και Εκδότρια η Σταυρούλα Καρνέζη.
Ο εκ των συντακτών της εφημερίδας, Φώτης Αλεξόπουλος, θυμήθηκε αυτή τη δυσάρεστη "επέτειο", γράφοντας ένα κείμενο από καρδιάς ...

"Πάει ένας χρόνος από τη στιγμή που κυκλοφόρησε το τελευταίο φύλλο της εφημερίδας «ΑΡΚΑΔΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ». Για τους περισσότερους μπορεί αυτό να μην σημαίνει τίποτα… Για όσους εργάστηκαν για τη συγκεκριμένη εφημερίδα και πολύ περισσότερο για μένα προσωπικά, αποτέλεσε κομμάτι της ζωής μου για περίπου 15 χρόνια. Από τα πρώτα μου άρθρα, έως τη στιγμή που έκανα σχεδόν τα πάντα στις αθλητικές σελίδες της εφημερίδας (ρεπορτάζ, σύνταξη, επιμέλεια, φωτορεπορτάζ, σελιδοποίηση).
4 Ιουνίου 2016. Μια «δύσκολη» ημέρα για όλους όσους πραγματικά… «πόνεσαν» γι’ αυτή την εφημερίδα! Μια τελευταία έκδοση που ξεκίνησε από την συγκέντρωση της ύλης και του φωτογραφικού υλικού, τη δακτυλογράφηση και μετά από την σελιδοποίηση της από εμάς τους ίδιους που τρέχαμε μέχρι την τελευταία μέρα, απλήρωτοι και με αβέβαιες προοπτικές, να την ετοιμάσουμε για εκτύπωση και κυκλοφορία. Όπως ακριβώς κάναμε και με όλα τα συνολικά 3750 φύλλα κυκλοφορίας της!
Προσωπικά το τελευταίο εκείνο φύλλο όσον αφορά τις αθλητικές σελίδες τις οποίες είχα επιμεληθεί, ετοιμάστηκε με το ίδιο μεράκι και την ίδια όρεξη που είχα ετοιμάσει τα χιλιάδες προηγούμενα, ακόμη και αν ήδη γνώριζα ότι πολύ πιθανόν θα ήταν το τελευταίο φύλλο των «Αρκαδικών Ειδήσεων» και το κλείσιμο μιας επαγγελματικής «εποχής» για μένα…
Η Αρκαδία πριν ένα χρόνο έχασε ακόμη μια «φωνή» της στο χώρο των τοπικών ΜΜΕ. Ακόμη ένα «πλήγμα» στην τοπική ενημέρωση. Ακόμη ένα έντυπο Μέσο ανέστειλε τη λειτουργία του, κάνοντας πιο «φτωχό» το Νομό μας σε επίπεδο έντυπης ενημέρωσης. Πλήγμα παράλληλα και για όσους εργάζονταν χρόνια στο συγκεκριμένο Μέσο, οι οποίοι είτε άλλαξαν απασχόληση, είτε παραμένουν άνεργοι…
Προσωπικά ένα χρόνο μετά αναπολώ τις καλές στιγμές, το άγχος και το τρέξιμο για την έκδοση του νέου φύλλου, τις ιδανικές και ανθρώπινες σχέσεις με τους συναδέλφους και το προσωπικό των «Αρκαδικών Ειδήσεων» και εν τέλει πολύ περισσότερο την παρουσία των «Αρκαδικών Ειδήσεων» κρεμασμένη στα περίπτερα ή στα χέρια των πολλών αναγνωστών της. Για μένα ο έντυπος Τύπος ήταν και παραμένει κάτι ξεχωριστό και ιδιαίτερο αυτά τα περίπου 18 χρόνια διαδρομής με τη δημοσιογραφική μου ιδιότητα. Μακάρι οι εποχές να ήταν διαφορετικές και το ταξίδι αυτό να μπορούσε να συνεχιστεί…!"

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...