Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Συνταγές (και) από την Αρκαδία στο βιβλίο της Γορτύνιας Αλεξάνδρας Σουλαδάκη!

Συνταγές (και) από την Αρκαδία στο βιβλίο της Γορτύνιας Αλεξάνδρας Σουλαδάκη!

«Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο, μου λέτε;… θα σας πω εγώ…». Αυτός είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου της Αλεξάνδρας Σουλαδάκη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Επίκεντρο» και ήδη έχει παρουσιαστεί σε εκδήλωση που έγινε στο Κολωνάκι.
Για το βιβλίο μίλησαν εκείνη την ημέρα οι Νίκος Σιδέρης, ψυχίατρος, συγγραφέας, Έφη Γιαλούση, δημοσιογράφος γεύσης, Δημήτρης Μαχαιρίδης, δημοσιογράφος και φυσικά η συγγραφέας, Αλεξάνδρα Σουλαδάκη.
Μάλιστα, στην εκδήλωση υπήρχε ρακή από Αρχανιώτικο ρακοκάζανο, γραβιέρες Αρκαδίας και Κρήτης, αλατσολιές, λαδολιές και κολυμπητές, ντακάκια και ένας λυράρης που ταξίδεψε ταξιδέψει όλους για λίγο στο νησί της Κρήτης.
(Φωτογραφίες από την εκδήλωση, δείτε ΕΔΩ: www.facebook.com/pg/bookia.gr/)

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΟΥΛΑΔΑΚΗ

Η Αλεξάνδρα Σουλαδάκη γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά οι ρίζες της είναι Αρκαδικές και ειδικότερα … Γορτυνιακές. Η καταγωγή της είναι από το όμορφο χωριό Βάχλια της Δημοτικής Ενότητας Κοντοβάζαινας. Να σημειωθεί ότι η ΑλεξάνδραΣουλαδάκη ήταν από το 2004 ως το 2016 Πρόεδρος της Ένωσης Βαχλαίων, όταν και αποχώρησε για να αναλάβει νέα διοίκηση.
Είναι μηχανικός έργων Πολιτικού Μηχανικού Αρχιτέκτονα της Σχολής Δοξιάδη.
Στον ελεύθερο χρόνο της διαβάζει, γράφει και ζωγραφίζει.
Είναι παντρεμένη με τον Γιάννη Σουλαδάκη και έχει δυο κόρες, την Βασιλική και την Μαρία.

ΤΑ «ΜΥΣΤΙΚΑ» ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Το βιβλίο αυτό δεν ακολουθεί τους τυπικούς κανόνες ενός οδηγού μαγειρικής. Εδώ οι αναμνήσεις, τα βιώματα, η οικογένεια, οι φίλοι, τρυφερές στιγμές και συγκεντρώσεις γύρω από το τραπέζι συνδέονται με γεύσεις, αρώματα και την χαρά να προσφέρεις το καλύτερο στους ανθρώπους που αγαπάς.
Η Αλεξάνδρα Σουλαδάκη μας προσφέρει ένα συγκινητικό ταξίδι γευσιγνωσίας. Μέσα από τις προσωπικές αφηγήσεις, ο αναγνώστης βλέπει καταστάσεις και βιώματα κοινά στην ουσία τους για όλους, που σημαδεύουν τη ζωή του καθενός μέσα από την απλότητα των καθημερινών στιγμών που όλοι περνούν, συντροφιά με αγαπημένους ανθρώπους και γεύσεις. Η μαγειρική λοιπόν δεν είναι μια απλή διαδικασία αλλά ένας “ολόκληρος κόσμος” όπου οι αναμνήσεις και οι μυρωδιές συνδέονται άρρηκτα.
Η Κρητη, Αθηνα, Αρκαδία, Μακεδονια, οι γονείς, τα παιδιά, η οικογένεια, οι αναμνήσεις των παιδικών χρόνων, το κόψιμο του τσιγάρου, φίλοι και διακοπές και νόστιμες γεύσεις σε συνταγές πάνω από 100 φαγητών και γλυκών, με προτάσεις μενού ανά εποχή – το βιβλίο αυτό σίγουρα θα δώσει όμορφες ιδέες σε όσους δεν θέλουν ένα απλό οδηγό μαγειρικής, αλλά κάτι «περισσότερο»…
Η ίδια λέει: «Όλα αυτά τα χρόνια που μαγειρεύω για το σπίτι μου, διαπίστωσα μετά από πολλές και όμορφες συζητήσεις ότι τα φαγητά της καθημερινότητάς μας είναι απλά, με απλά υλικά που τα βρίσκεις εύκολα και επίσης πολύ απλά στην παρασκευή τους – αυτό δε που έχω επίσης διαπιστώσει είναι ότι στα χιλιάδες που κυκλοφορούν για την μαγειρική, βλέπεις ένα “περισπούδαστο” τρόπο για να κάνεις ένα φαγητό, τόσο “περισπούδαστο” που καμιά ή κανείς στο σπίτι του δεν θα κάνει, αν ληφθεί υπόψη η πίεση του χρόνου και η οικονομική στενότητα που υπάρχει.».

ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Στα περιεχόμενα του βιβλίου βρίσκονται πολλές Αρκαδικές συνταγές. Υπάρχει ειδική ενότητα για την Αρκαδία, τη Γορτυνία και τη Βάχλια!
Επίσης, μπορείτε να διαβάσετε συνταγές για «Κόκορα με χυλοπίτες Αρκαδίας», αλλά και για γλυκά, όπως «Γαλατόπιτα ή Γαλόπιτα η Αρκαδική» και «Καρυδόπιτα Αρκαδική».
Το βιβλίο μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ: http://www.epikentro.gr

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί, ότι περί τα τέλη Οκτωβρίου, αναμένεται να γίνει η παρουσίαση του βιβλίου της Αλεξάνδας Σουλαδάκη και στην πόλη της Τρίπολης!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...