Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η Εύη Τατούλη στην εκδήλωση της ΕΕ Γυναικών για την Εκπαίδευση και το Σχολικό Εκφοβισμό

Η Εύη Τατούλη στην εκδήλωση της ΕΕ Γυναικών για την Εκπαίδευση και το Σχολικό Εκφοβισμό
Την δεύτερη εκδήλωση της στην Περιφέρεια Αττική διοργανώνει στο Φάληρο το Ελληνικό τμήμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών, που παίρνει θέση στα σοβαρά κοινωνικά θέματα.
Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής τη  Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017 στις 18:30 θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο «Φλοίσβος» στο Φάληρο η εκδήλωση με θέμα «Εκπαίδευση και Σχολικός Εκφοβισμός».
Η αντιπρόεδρος της Ένωσης κα Εύη Τατούλη, πολιτευτής Αρκαδίας με την ΝΔ που θα παρουσιάσει στην εκδήλωση της ΕΕ Γυναικών τις θέσεις της για την Παιδεία & το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα αναφέρει στην τοποθέτηση της ότι ο μεγαλύτερος εκφοβισμός που δέχονται οι νέοι άνθρωποι αφορά την κατάταξη τους σε αυτούς που σπουδάζουν στα πανεπιστήμια και σε αυτούς που δεν σπουδάζουν με ένα έμμεσο διαχωρισμό σε έξυπνους και μη έξυπνους ανθρώπους.
Η κα Τατούλη θα αναφέρει ακόμα ότι παρότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ωφελήθηκαν σημαντικά από αυτή την κατάταξη και ακολούθησαν την ακαδημαϊκή κατεύθυνση εμβαθύνοντας στην γνώση, το μοντέλο αυτό προκάλεσε  χάος στις ζωές πολλών άλλων.
Πολλοί, εξαιρετικά ταλαντούχοι, ευφυείς, δημιουργικοί άνθρωποι νομίζουν πως δεν είναι, επειδή αυτό στο οποίο είναι καλοί δεν έχει καμιά αξία στο σχολείο και στιγματίζονται θα αναφέρει στην ομιλία της στην εκδήλωση της ΕΕ Γυναικών η πολιτευτής Αρκαδίας με την ΝΔ Εύη Τατούλη.
Η κυρία Τατούλη θα υπογραμμίσει στην ομιλία της ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν αρκούν γιατί η πραγματική πρόκληση είναι η μετατροπή της εκπαίδευσης από ένα βιομηχανικό μοντέλο του 19ου αιώνα σε μία διαδικασία του 21ου αιώνα, που βασίζεται σε διαφορετικές αρχές.
Την εκδήλωση της ΕΕ Γυναικών θα προλογίσει η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών Ελλάδος και Διεθνής Αντιπρόεδρος τηςEUW κ. Αφροδίτη Μπλέτα, Δικηγόρος-Διαμεσολαβήτρια, η οποία θα παρουσιάσει την Ένωση αλλά και την πρωτοβουλία διαβούλευσης που ξεκινά πάνω στα σοβαρά κοινωνικά θέματα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η χώρα μας.
Ομιλητές θα είναι:
  • Ντόρα Πάλλη, Υποδιευθύντρια Διεθνούς Ολυμπιακής Εκεχειρίας με θέμα της ομιλίας της: «Σχολικός εκφοβισμός. Ενημέρωση και Πρόληψη»
  • Ζωή Μπαβέλα, Φιλόλογος: «Έρευνα για την Επιτροπή Παιδείας της EUW με θέμα της ομιλίας της: Το Bullyingσε Ευρώπη και Αμερική»
  • Βικη Ανδικοπούλου, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Π. Φάληρο, Υπεύθυνη Δημοτικών Βιβλιοθηκών με θέμα της ομιλίας της: «Το βιβλίο ως διέξοδος στη σύγχρονη κοινωνία»
  • Εύη Τατούλη, Νομικός – Αντιπρόεδρος Ελληνικού Τμήματος EUW με θέμα της ομιλίας της: «Παιδεία & εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε κρίση»   
  • Βράβευση 4ουΓυμνασίου Αλίμου για την δράση του εναντίον του Σχολικού Εκφοβισμού
Συντονίζει: Χρυσαυγή Ατσιδάκου, Δικηγόρος - Δημοσιογράφος 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...