Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η κρίση έχει οδηγήσει 200 οικογένειες να ζουν με τρόφιμα από το κοινωνικό παντοπωλείο της Τρίπολης … (vd)

Η κρίση έχει οδηγήσει 200 οικογένειες να ζουν με τρόφιμα από το κοινωνικό παντοπωλείο της Τρίπολης … (vd)

Στις αποθήκες του Δήμου Αθηναίων μετέβη την Δευτέρα 7 Ιανουαρίου κλιμάκιο του Δήμου Τρίπολης με σκοπό την παραλαβή και μεταφορά διαφόρων ρούχων και παιχνιδιών που συγκεντρώθηκαν από το πρόγραμμα «Νοιάζομαι – Μοιράζομαι» που υλοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος στις 23 Δεκεμβρίου από τον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του Δήμου Αθηναίων και τον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Σε συνέντευξη της η υπεύθυνη λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Τρίπολης Μαρία Εικοσιδέκα ενημέρωσε ότι αυτή τη στιγμή τα πράγματα βρίσκονται στην αποθήκη του Δήμου Τρίπολης προκειμένου να ταξινομηθούν και στη συνέχεια να διανεμηθούν στους δικαιούχους.
Σχετικά με την λειτουργία του παντοπωλείου είπε ότι αρχικά οι οικογένειες που εξυπηρετούνταν από αυτό ήταν 150 και πλέον είναι πάνω από 210, αριθμός μάλιστα που συνεχώς αυξάνεται.
Κατά καιρούς υπάρχουν καταγγελίες από πολίτες ότι άτομα που έχουν πάει στο κοινωνικό παντοπωλείο για να πάρουν τα τρόφιμα που δικαιούνται δεν τα έχουν πάρει. Αυτό έγινε και σήμερα, γεγονός που επιβεβαίωσε και η Μ. Εικοσιδέκα, λέγοντας ότι σήμερα στο παντοπωλείο υπήρχε κάποιο πρόβλημα. Πρόσθεσε επίσης ότι ο κανονισμός λειτουργίας του προβλέπει ότι οι οικογένειες που θα επωφελούνται από αυτό θα εναλλάσσονται κάθε 6 μήνες. Δηλαδή θα παίρνουν τρόφιμα κάποιες οικογένειες για 6 μήνες αλλά το επόμενο 6μηνο αυτές οι οικογένειες δεν θα παίρνουν τρόφιμα και θα παίρνουν κάποιες άλλες που δεν είχαν πάρει το προηγούμενο εξάμηνο.
Πολλοί είναι αυτοί που λένε πως το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου θα 'επιβιώσει' για μικρό χρονικό διάστημα, κάτι που διέψευσε η Μ. Εικοσιδέκα και φυσικά απευχόμαστε.
Τα χρήματα από τη δωρεά που είχαν κάνει οι ομογενείς έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί για το σκοπό του κοινωνικού παντοπωλείου και τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τον φιλανθρωπικό αγώνα που έγινε πρόσφατα στο γήπεδο του Αστέρα μεταξύ δημοσιογράφων και τραπεζικών υπαλλήλων θα χρησιμοποιηθούν την Παρασκευή.
Τέλος παρακάλεσε τους επιχειρηματίες και τους συλλόγους της πόλης να βοηθήσουν σε αυτό το εγχείρημα και να δώσουν στο παντοπωλείο του δήμου ότι μπορούν έτσι ώστε να ενισχυθεί αυτή η προσπάθεια.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...