Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Περίφραξη του νεκροταφείου ζητούν στη Βυτίνα

Περίφραξη του νεκροταφείου ζητούν στη Βυτίνα

Ένα θέμα το οποίο ανέκυψε, μέσα από τη συζήτηση που έγινε, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας, για το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2013, αφορούσε την ανάγκη περίφραξης του νεκροταφείου στη Βυτίνα.

Ειδικότερα, ο πρώην Δήμαρχος Βυτίνας και ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γορτυνίας, Γιάννης Σακελλαρίου, επισήμανε ότι:

"Επειδή η Δημοτική αρχή βάζει κάποιες προτεραιότητες και είναι κοινή παραδοχή ότι τα Τοπικά Συμβούλια ξέρουν ανάγκες και προτεραιότητες, να τις ιεραρχήσουμε, ξεκινάω λέγοντας ότι στη Βυτίνα το Τοπικό Συμβούλιο έκανε το πρόγραμμα της Τοπικής Κοινότητας. Η Τεχνική Υπηρεσία το αγνόησε και έβγαλε το έργο περίφραξης του νεκροταφείου. Το Τοπικό Συμβούλιο της Βυτίνας προτεραιότητα βάζει την περίφραξη του νεκροταφείου. Ουσιαστικότερο είναι ότι μια απόφαση των Τοπικών Συμβούλων δεν την έχετε λάβει καθόλου υπόψη σας. Μπορείτε από το υπόλοιπο 20% ΣΑΤΑ να κάντε αυτό που έχετε υποσχεθεί (την ανάπλαση δρόμου), όμως προτεραιότητα έχει η περίφραξη του νεκροταφείου, υπάρχουν Υπεύθυνες Δηλώσεις ιδιοκτητών που δίνουν τα ακίνητά τους.

Συμφωνώ με το συλλογισμό, σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες πλην της Βυτίνας.

Όλα όσα ανέπτυξε ο Δήμαρχος, πολύ σωστά. Θα ψηφίσω εκτός από την περίπτωση της Τοπικής Κοινότητας Βυτίνας επειδή δεν έχει ληφθεί υπόψη η απόφαση της Τοπικής Κοινότητας Βυτίνας».

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας, Γιάννης Γιαννόπουλος, απαντώντας στον Γ. Σακελλαρίου, είπε ότι «για το νεκροταφείο δεν έχουμε τίτλους. Όταν έχουμε τα συμβόλαια (για τα ακίνητα που παραχωρούνται για το νεκροταφείο) μπορούμε να αλλάξουμε το Τεχνικό Πρόγραμμα. Δεν έχει νόημα να δεσμεύσουμε 80.000 € στη Βυτίνα αν δεν μπορεί να γίνει το έργο».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...