Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αλαλούμ με τις «αποκλειστικές» στην Τρίπολη

Αλαλούμ με τις «αποκλειστικές» στην Τρίπολη

Η Πρόεδρος του Σωματείου Αποκλειστικών Νοσοκόμων του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τριπόλεως, Γραμματική Παράσχου, καταγγέλλει για ακόμη μια φορά στο kalimera-arkadia.gr την παράνομη απασχόληση αλλοδαπών γυναικών στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Το σωματείο αποτελείται από 45 νόμιμες, εγγεγραμμένες αποκλειστικές νοσοκόμες, οι οποίες βρίσκονται σε απόγνωση γιατί στο νοσοκομείο κάνουν τη δουλεία τους γυναίκες που δεν έχουν την απαραίτητη άδεια, δεν είναι νόμιμες, ενώ οι ίδιες καλούνται να πληρώσουν την εφορία και την ασφάλεια τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί πρόσφατο περιστατικό (6/1/13) όπου αλλοδαπή μπήκε στο παθολογικό τμήμα ψάχνοντας να βρει ασθενή, όπως μας ενημέρωσε η ίδια η πρόεδρος του σωματείου.

''Φέτος ήταν δύσκολο ακόμα και να θεωρήσουμε τα βιβλιάρια μας. Σε καλές εποχές είχαμε 15 με 20 περιστατικά τη βδομάδα, πλέον έχουμε 5 με 7'', είπε χαρακτηριστικά.

Το σωματείο έχει προβεί σε ενέργειες ώστε να σταματήσει αυτό το φαινόμενο. Έχει κάνει ήδη καταγγελία στο ΙΚΑ όπου παρέμβει η αστυνομική διεύθυνση αλλά έχει και συχνές επαφές με τους αρμόδιους φορείς. Έχει κατατεθεί υπόμνημα προς το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας, στο διοικητή του ΙΚΑ, στον βουλευτή Αρκαδίας Κώστα Ζαχαριά και στον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο. Με τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέτζο υπάρχει μια συνεργασία και αναμένουν την τροποποίηση της υπουργικής απόφασης μέσα στον Ιανουάριο, όπως δήλωσε η πρόεδρος.

''Από την πλευρά του το νοσοκομείο και ειδικότερα η διοικήτρια του, ερμηνεύουν όπως κρίνουν τις υπουργικές αποφάσεις. Η υπουργική απόφαση ορίζει υπεύθυνους το προσωπικό ασφαλείας του νοσοκομείου και την προϊστάμενη του νοσηλευτικού τμήματος. Η κυρία Σιουρούνη αν και ήταν συζητήσιμη είπε σε συνάντηση με το σωματείο ότι δεν είναι αρμόδιο το νοσοκομείο για να λύσει το πρόβλημα τους''. Αυτά είναι κάποια από τα λόγια της προέδρου σε τηλεφωνική συνέντευξη που είχαμε όσον αφορά τη στάση της διοίκησης του Παναρκαδικού Νοσοκομείου για το θέμα αυτό.

''Δεν ζητάμε αυστηρές κυρώσεις, παρά μόνο συστάσεις, φύλαξη του χώρου ώστε να μπαίνουν μέσα οι αποκλειστικές νοσοκόμες που έχουν το ειδικό καρτελάκι και να επιτρέπεται δίπλα στον ασθενή να βρίσκεται συγγενικό πρόσωπο ή να αποδεικνύεται ότι το άτομο που φροντίζει τον ασθενή είναι νόμιμο και εργάζεται κατ' οίκον γι' αυτόν''. Αυτά είναι τα αιτήματα του σωματείου.' Έκλεισαν οι πόρτες, δόθηκαν καρτελάκια αλλά δεν μας λέει κάτι αυτό', υποστήριξε.

Αρχές του Φλεβάρη το σωματείο θα πραγματοποιήσει γενική συνέλευση ώστε να παρθούν αποφάσεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις που θα κάνουν αλλά δεν αποκλείεται είπε η πρόεδρος να προβούν ακόμα και σε καθιστική διαμαρτυρία στο χώρο του νοσοκομείου. 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...