Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ένταση μεταξύ αγροτών- αστυνομικών στον ΟΠΕΚΕΠΕ στην Τρίπολη (vd)

Ένταση μεταξύ αγροτών- αστυνομικών στον ΟΠΕΚΕΠΕ στην Τρίπολη (vd)
Την αστυνομία της Αρκαδίας αλλά και την διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ Πελοποννήσου, που εδρεύει στην Τρίπολη, κατήγγειλαν αγρότες -μέλη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου.
Ο λόγος που οι αγρότες μίλησαν για τρομοκρατία από πλευράς ΟΠΕΚΕΠΕ και αστυνομίας είναι γιατί δεν τους άφησαν να μπουν στα γραφεία του οργανισμού στην Τρίπολη, για να συζητήσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Οι αγρότες βρέθηκαν στην Τρίπολη, την Δευτέρα 3 Ιουλίου στο πλαίσιο κινητοποίησής του και ζήτησαν να συναντηθούν με τους υπεύθυνους του ΟΠΕΚΕΠΕ αλλά η ισχυρή αστυνομική δύναμη, σύμφωνα πάντα με όσα καταγγέλλουν, δεν τους το επέτρεψε.
Μάλιστα κάνουν λόγο για τραυματισμούς αγροτών και περνούν το μήνυμα πως κανείς δεν θα τους σταματήσει από το να συνεχίσουν τον αγώνα τους και να διεκδικήσουν τα δίκαια αιτήματά τους.
Μεταξύ των αιτημάτων των αγροτών είναι:
Άμεσες εκτιμήσεις και αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ που παρά τις υποσχέσεις του υπουργείου και του οργανισμού δίνονται με καθυστέρηση και πάνω από ένα χρόνο σε αρκετές περιπτώσεις.
Να εξασφαλιστεί η ενιαία πανελλαδικά, ολοκληρωμένη επιστημονικά άρτια και ασφαλής εφαρμογή του προγράμματος της δακοκτονίας με ευθύνη του Υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης. Να καταργηθεί το μεγάλο χαράτσι για αγρότες και κτηνοτρόφους με τοπογραφικά, αντιρρήσεις και εξαγορά γης ή της χρήσης γης.
Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12000€ προσαυξημένο με 3000€ για κάθε παιδί. Κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης και φορολόγηση με βάση το πραγματικό εισόδημα αγρότη και κτηνοτρόφου. Σταδιακή αύξηση της φορολογίας ως 45% για τα μεγάλα εισοδήματα.
Κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών για την υγεία (6.95%) επειδή η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.
Τι είπε η κα. Φάσσου από τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Από την δική της πλευρά η αναπληρώτρια  προϊσταμένη του ΟΠΕΚΕΠΕ Κωνσταντίνα Φάσσου τόνισε πως δέχθηκε τους αγρότες που της επέδωσαν το ψήφισμά τους, ενώ για την παρουσία της αστυνομίας δεν είχε γνώση, αφού οι αστυνομικοί, ακολούθησαν τους "διαδηλωτές" ενώ στο κτίριο, όπως σημείωσε, υπάρχουν πολλά γραφεία και ίσως φοβήθηκαν μήπως δημιουργηθεί πρόβλημα.
Δείτε φωτογραφίες και βίντεο με τα όσα είπαν εκπρόσωποι των αγροτών και η κα.Φάσσου. αγρότες-ένταση στον ΟΠΕΚΕΠΕ Τρίπολης www.drt915.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...