Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Νέος δρόμος ενώνει τη Σιλίμνα με το Βαλτέτσι! (vd)

Νέος δρόμος ενώνει τη Σιλίμνα με το Βαλτέτσι! (vd)
Ένας δρόμος που αποτελούσε όνειρο ετών και θα εξυπηρετήσει την επικοινωνία των κατοίκων των δύο πρώην Δήμων Βαλτετσίου και Φαλάνθου αλλά για μένα αποτελεί και έναν αναπτυξιακό δρόμο.
Η διάνοιξη του δρόμου ολοκληρώθηκε επιτυχώς, ένας δρόμος περίπου 3 χιλιομέτρων ) και πλέον απομένει η ισοπέδωσή του και η επίστρωσή του αρχικά με χαλίκι και στη συνέχεια η ασφαλτόστρωσή του.

"Ο δρόμος εντάσσεται στην προσπάθειά μας να ενοποιήσουμε και να εντάξουμε σε πρόγραμμα τουριστικών εκδρομών τους ιστορικούς τόπους γύρω από το Μαίναλο, ξεκινώντας από την Τρίπολη και συνεχίζοντας για Λεβίδι, Δημητσάνα, Ζυγοβίστι, Λιμποβίσι, Αλωνίσταινα, Χρυσοβίτσι, Τρίκορφα, Βαλτέτσι, Μονή Καλτεζών.

Ο συγκεκριμένος δρόμος είναι ο τελευταίος στην ιστορική διαδρομή του Μαινάλου και απομένουν παρεμβάσεις μας στις άλλες περιοχές, όπως το Λύκαιο Όρος, ο Πάρνωνας, και η λίμνη Λάδωνα.

Βέβαια πρέπει να επισημάνουμε πως τα έργα γίνονται με πόρους που προέρχονται από εκπτώσεις άλλων έργων και ευελπιστούμε σύντομα η Κυβέρνηση να στείλει χρήματα, αφού τα τελευταία ποσά που πήραμε, ως Περιφέρεια, είναι από το 2014.
Όταν θα υπάρξουν τα χρήματα θα γίνει και η ασφαλτόστρωσή του και θεωρούμε πως μαζί με όλα τα άλλα έργα που γίνονται θα βοηθήσει στην τουριστική ανάπτυξη της Αρκαδίας μας.

Ευχαριστώ τις υπηρεσίες (Πυροσβεστική, Δασαρχείο) για την αμέριστη συμπαράστασή τους, αφού ο δρόμος θα συμβάλλει και στην αντιπυρική προστασία της περιοχής" τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιαννακούρας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...