Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Ένταξη του Χιονοδρομικού Κέντρου Μαινάλου στο Προεδρικό Διάταγμα» ζητά η ΟΕΒΑ

«Ένταξη του Χιονοδρομικού Κέντρου Μαινάλου στο Προεδρικό Διάταγμα» ζητά η ΟΕΒΑ

«Τις μέρες αυτές υπάρχει σε διαβούλευση προεδρικό διάταγμα  με τίτλο “Χαρακτηρισμός ως προστατευόμενης της περιοχής Μαινάλου” που αφορά το μέλλον του Μαινάλου, ως προς την προστασία του και τις επιτρεπόμενες χρήσεις σε αυτό» αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Αρκαδίας (ΟΕΒΑ).

Και συνεχίζει: «Το Προεδρικό διάταγμα βασίζεται στην Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη που έχει εγκριθεί και από το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αρκαδίας και από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και  περιγράφει το Χιονοδρομικό και την σημασία του για τις τουριστικές υποδομές της Αρκαδίας. Ενώ το Προεδρικό Διάταγμα είναι αντιγραφή αυτής της Ειδικής Μελέτης απουσιάζει πλήρως η αναφορά στο Χιονοδρομικό κέντρο το οποίο είναι εγκαταστημένο στον χώρο εδώ και περίπου 50 έτη.

Μετά από ενημέρωσή μας από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο(ΕΟΣ) και τον ΣΑΟΟ, η ΟΕΒΑ δηλώνει την διαμαρτυρία της για την μη αναφορά και αξιοποίηση του Χιονοδρομικού Κέντρου Μαινάλου στο υπό διαβούλευση προεδρικό διάταγμα και την υποστήριξή της  στις όποιες ενέργειες των άμεσα σχετιζόμενων φορέων ΕΟΣ και ΣΑΟΟ για την προστασία του περιβάλλοντος του Μαινάλου και την καλύτερη δυνατή αξιοποίησή του προς όφελος του τόπου και των κατοίκων του.

Επειδή το Χιονοδρομικό Κέντρο αποτελεί ισχυρό αναπτυξιακό στοιχείο του τόπου, η Ομοσπονδία θα ήθελε να συμμετέχει με ουσιαστικό ρόλο στον Φορέα Διαχείρισης του Μαινάλου γιατί αφορά άμεσα τους επαγγελματίες της Αρκαδίας.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...