Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δικαστήριο πέντε ωρών και αθώωση Κοτσιάνη - Κακλαμάνου για τη ρύπανση στο σκουπιδότοπο!

Δικαστήριο πέντε ωρών και αθώωση Κοτσιάνη - Κακλαμάνου για τη ρύπανση στο σκουπιδότοπο!

Στις 16-1-2013 δικάστηκαν στο Δικαστήριο της Τρίπολης (Μονομελές Πλημμελειοδικείο) τρεις υποθέσεις με κατηγορούμενους τους Αλέξανδρο Κοτσιάνη (πρώην Δήμαρχος Τρίπολης) και Αναστάσιο Κακλαμάνο (πρώην αντιδήμαρχος Τρίπολης). Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Τ. Κακλαμάνος ήταν κατηγορούμενος μόνο σε μια από τις υποθέσεις αυτές.

Οι κατηγορίες που τους αποδίδοντο αφορούσαν στην αξιόποινη πράξη της ρύπανσης περιβάλλοντος στην περιοχή πλάτωμα, όπου λειτουργούσε ο ΧΑΔΑ (σκουπιδότοπος) Τρίπολης. Η κατηγορία είχε διπλό σκέλος: Αφενός τη μη παύση λειτουργίας του σκουπιδότοπου (το γεγονός ότι δεν έκλεισε ο σκουπιδότοπος - κατηγορούμενος ο Κοτσιάνης), αφετέρου τη μη λήψη κατάλληλων μέτρων για την διατήρησή του σε ανεκτό επίπεδο (κατηγορούμενοι και οι δυο). Και οι δύο πράξεις αφορούσαν στα έτη 2007, 2008 και 2009.

Για τις υποθέσεις αυτές, είχε κινηθεί αυτεπάγγελτα η διεύθυνση υγειονομικού που τότε υπαγόταν στη νομαρχία Αρκαδίας, ύστερα από έγγραφο του Συλλόγου Φιλικών, περί ρύπανσης στο σκουπιδότοπο.

Σε μία εκ των υποθέσεων, μάρτυρας κατηγορίας ήταν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φιλικών, Νίκος Τσιαμούλος ο οποίος από την πλευρά του παρουσίασε σειρά στοιχείων για τη ρύπανση του περιβάλλοντος στο «Πλάτωμα» και για τους χειρισμούς που έγιναν στην υπόθεση αυτή.

Αξίζει να τονιστεί ότι όταν ρωτήθηκε ο Ν. Τσιαμούλος, από τον Πρόεδρο του Δικαστηρίου, αν επιθυμεί την ποινική δίωξη του πρώην Δήμαρχου, είπε ότι δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο, λέγοντας ότι η αντιπαράθεση με τον Αλέξανδρο Κοτσιάνη δεν είναι σε προσωπικό επίπεδο. Επιπλέον, τόνισε ότι θεωρεί πως δεν υπήρξε δόλος ή αμέλεια από την πλευρά του πρώην Δημάρχου, αν και προσέθεσε ότι πιστεύει πως δεν είχε την ικανότητα και το όραμα να μπορέσει να διαχειριστεί μία τόσο σοβαρή υπόθεση, όπως -είπε χαρακτηριστικά- ότι έκαναν άλλοι ικανοί άρχοντες, σε άλλους δήμους της χώρας...

Το Δικαστήριο, μετά από 5ωρη ακροαματική διαδικασία, απάλλαξε και τους δύο κατηγορούμενους, δεχόμενο ότι δεν διέπραξαν ρύπανση περιβάλλοντος και έκαναν ό, τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους.

Τέλος, να σημειωθεί ότι τη νομική υπεράσπιση του Α. Κοτσιάνη είχε ο δικηγόρος Θάνος Καρνέζης και τη νομική υπεράσπιση του Τ. Κακλαμάνου είχε ο δικηγόρος Παντελής Τσιλιβής.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...