Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γιορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Αντωνίου στο Σάγκα (εικόνες)

Γιορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Αντωνίου στο Σάγκα (εικόνες)

{pgslideshow id=223|width=640|height=480|delay=3000|image=L}

Με κάθε λαμπρότητα και με την πρέπουσα Εκκλησιαστική τάξη   εόρτασε την Ιερά Μνήμη του προστάτου της Αγίου Αντωνίου του Μεγάλου Ασκητού, η Ενορία του xωρίου Σάγκα Μαντινείας.

Την παραμονή της  Εορτής, Τετάρτη 16η Ιανουαρίου 2013, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό πλαισιούμενος από  κληρικούς  της Αρχιερατικής Περιφερείας Μαντινείας και  Τριπόλεως.

 Πλήθος πιστών συμμετείχε στην Ακολουθία του Εσπερινού, ενώ προσφέρθηκαν Αρτοκλασίες υπέρ υγείας και βοηθείας όλων των  κατοίκων και των Ορθοδόξων Χριστιανών.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στις δυσκολίες από τις οποίες διέρχεται η κοινωνία μας και οι συνάνθρωποι μας, τόνισε ότι σήμερα η κρίση που μαστίζει την χώρα μας δεν είναι κρίση οικονομική αλλά κρίση αξιών, επεσήμανε ότι η χώρα μας δεν θα σωθεί με το να καταργηθεί η  ευλογημένη αργία της Κυριακής, αντιπροτείνοντας και συστήνοντας στους υπευθύνους ότι πρέπει να υπάρχει εργασία έξι ημερών εβδομαδιαίως για όλους τους συνανθρώπους μας, τέλος έκλεισε ευχόμενος να μπορέσουμε όλοι να βγούμε πιο δυνατοί από αυτά τα προβλήματα, έχοντας πάντα στο νου μας τον πνευματικό αγώνα και τον Βίο του Αγ. Αντωνίου, ο  οποίος επέτυχε  να ζωντανέψει την έρημο.
Την κυριώνυμον ημέραν της Εορτής ετελέσθη ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία με πανηγυρικό τόνο και την συμμετοχή πλήθους πιστών.

Ευχόμεθα ο Μέγας Ασκητής της Εκκλησίας μας Άγιος Αντώνιος να  φωτίζει τα βήματά μας σε κάθε έργο αγαθό.

+  Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...