Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Οι 10 προτάσεις του Κατσαφάνα για να λυθεί το πρόβλημα ύδρευσης στα χωριά του Δήμου Τρίπολης (vd)

Οι 10 προτάσεις του Κατσαφάνα για να λυθεί το πρόβλημα ύδρευσης στα χωριά του Δήμου Τρίπολης (vd)

Δέκα προτάσεις θα καταθέσει ο αντιδήμαρχος Τρίπολης Κώστας Κατσαφάνας προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης τις επόμενες μέρες για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα ύδρευσης σε κάποια χωριά του καλλικρατικού δήμου Τρίπολης.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα δήλωσε παρατηρείται κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες και το αντιμετωπίζουν ορεινοί όγκοι όπως 10 από τα 18 χωριά της δημοτικής ενότητας Βαλτετσίου, Μαυρίκι, Βούρβουρα, Κολλίνες, Αγία Βαρβάρα, Καλτεζές, Βλαχοκερασιά, Κερασιά, Πηγαδάκια, Λιανού κ.α.

Μέχρι τώρα έχουν δαπανηθεί πολλά χρήματα για την υδροδότηση των χωριών αυτών.

Έχει ακολουθηθεί η διαδικασία της αυτεπιστασίας κατά την οποία μεταφέρθηκε νερό από το χωριό Μάναρη στα Αμπελάκια, Λιανού, Δάφνη και Μανιάτη, μελέτη που στοίχησε 800.000 ευρώ και έργο μόλις 96.000 ευρώ.

Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει στα χωριά Μαυρόγιαννη, Καλτεζές, Κουβέλια, Αγριακόνα και ιερά μονή Καλτεζών, στην οποία το καλοκαίρι γινόταν μεταφορά νερού με βυτία.

Επίσης η δημοτική ενότητα Σκυρίτιδας έχει μια υποδομή που έχει δημιουργηθεί πριν από 20 χρόνια αλλά λόγω της χαμηλής βροχόπτωσης και των παρατεταμένων θερμοκρασιών έχει πρόβλημα και το χωριό Βλαχοκερασιά και Κερασιά.

Ο Κ. Κατσαφάνας δήλωσε ότι έχει κάνει μια ανάλυση και έχει καταλήξει στο ότι 'τα νερά που προέρχονται από τους ορεινούς όγκους της Σκυρίτιδας και κατευθύνονται στην δημοτική ενότητα Βαλτετσίου είναι σε μεγάλες ποσότητες, επομένως πρέπει να αξιοποιηθούν επ' ωφελεία των τοπικών κοινοτήτων'. Έχει γίνει από τον ίδιο ένας σχεδιασμός για το ποιές υποδομές υπάρχουν, ποιές δημιουργήθηκαν και ποιές πρέπει να δημιουργηθούν ακόμη για να λυθεί το πρόβλημα.

Είπε ότι μια δεξαμενή στο χωριό Λιανού θα μπορέσει να λύσει το πρόβλημα στα χωριά Μαυρόγιαννη, Καλτεζές, Κουβέλια, Αγριακόνα αλλά και να τροφοδοτείται ακόμα η Βλαχοκερασιά, η Κερασιά και το χωριό Πάπαρη. Το κόστος ανέρχεται στα 4 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με εκτίμηση της ΔΕΥΑ, ποσό τεράστιο που δεν μπορεί να καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του Δήμου, ούτε είναι επιλέξιμο από το ΕΣΠΑ. 'Άρα πρέπει να κατευθύνουμε τα νερά που έχουμε στη διάθεση μας σε μια κεντρική δεξαμενή και σε μια υποδεξαμενή να συγκεντρώνουμε νερά από τη δημοτική ενότητα της Σκυρίτιδας (με φυσική ροή) και μια δεξαμενή στου Λιανού να εξυπηρετεί τα χωριά εκεί. Επίσης θα πρέπει να υπάρξει ένα σύστημα για τον έλεγχο της ποιότητας του νερού' είπε.

Τέλος τόνισε ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα (τον επόμενο μήνα) τα έργα στους τομείς Μανιάτη - Καλτεζές και Λιανού - Βραχοκερασιά, Κερασιά.

Β.Π.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...