Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η απόφαση του Δασάρχη για το κυνήγι στην Κυνουρία!

Η απόφαση του Δασάρχη για το κυνήγι στην Κυνουρία!
Ο Δασάρχης Κυνουρίας, με απόφασή του, καθόρισε την διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου για τον κυνηγετικό έτος 2017 - 2018 από 20 Αυγούστου 2017 µέχρι 28 Φεβρουαρίου 2018.
 
ΕΙΔΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
  1. Α π α γ ο ρ ε ύ ε τ α ι το κυνήγι της Μπεκάτσας στο καρτέρι το πρωί και το βράδυ.
  2. Π ε ρ ι ο ρ ί ζ ο υ µ ε τη χρησιμοποίηση των σκύλων δίωξης για άσκηση κυνηγίου από 15-9-2017 µέχρι 21-1-2018 σε τρεις (3) ηµέρες την εβδοµάδα δηλαδή κάθε Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή, (ο σκύλος δίωξης θα χρησιµοποιείται στο χρονικό διάστηµα και στις µέρες που επιτρέπεται το κυνήγι του Λαγού και του Αγριόχοιρου).
  3. Ε π ι τ ρ έ π ο υ µ ε το κυνήγι του αγριόχοιρου σε οµάδες µέχρι (10) κυνηγών µε δικαίωµα Θήρευσης µέχρι (10) δέκα άτοµα κατά οµάδα και κατά ηµερήσια έξοδο από 15-9-2017 µέχρι 21-1-2018 σε τρεις (3) ηµέρες την εβδοµάδα δηλαδή κάθε Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή. Για λόγους προστασίας της φυσικής παραγωγής του αγριόχοιρου, απαγορεύουµε το κυνήγι του νεαρού αγριόχοιρου όσο αυτός φέρει τις χαρακτηριστικές ραβδώσεις στο σώµα του καθώς και τις χοιροµητέρες αυτών.
  4. Ε π ι τ ρ έ π ο υ µ ε το κυνήγι της Αλεπούς και του Πετροκούναβου από 15-9-2017 µέχρι 20-1-2018 µε τη χρησιµοποίηση κυνηγετικού όπλου και σκύλου δίωξης και από 21-1-2018 µέχρι 28-2-2018 χωρίς σκύλο δίωξης. Διευκρινίζουµε ότι η χρησιµοποίηση σκύλου δίωξης για το κυνήγι της αλεπούς υπόκειται στους περιορισµούς της παρ.2 της παρούσας.
ΓΕΝΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
  1. Απαγορεύουµε το κυνήγι:
 α. Στα µόνιµα καταφύγια άγριας ζωής.
β. Στις περιοχές που ισχύουν απαγορεύσεις θήρας ορισμένης χρονικής διάρκειας.
 γ. Σε θαλάσσια ζώνη πλάτους τριακοσίων (300) µέτρων από τις ακτές.
δ. Σε όλες τις περιοχές που ισχύουν ειδικοί περιορισµοί θήρας σύµφωνα µε το άρθρο 6 της 414985/29-11- 1985 (Φ.Ε.Κ. 757/8/18-12-85) κοινής Υπουργικής Απόφασης, όπως αυτή τροποποιήθηκε με την (ΚΥΑ Η.Π.8353/276/Ε103 ΦΕΚ415 Β 23/2/2012) και ισχύει.
ε. Στις καµένες εκτάσεις για τις οποίες έχουν εκδοθεί οι σχετικές αποφάσεις απαγόρευσης κυνηγίου.
 στ. Στους αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους και µνηµεία χωρίς προηγούμενη άδεια του Υπουργού Πολιτισμού.
ζ. Σε περιοχές εντός ορίων Οικολογικού Πάρκου Πάρνωνα – Μουστού με υψόμετρο άνω των 1.700 μ. (κορυφές οροπεδίου Προφήτη Ηλία Σίταινας κλπ) όπως ορίζεται στο ΦΕΚ.τ. Α΄.Α.Π. 353/6-9-10.
η. Απαγορεύεται το κυνήγι όλων των θηραµάτων όταν και όπου το έδαφος είναι σκεπασμένο από χιόνι.
  1. Απαγορεύουµε την αγοραπωλησία όλων των ειδών θηραµάτων, εκτός εκείνων τα οποία προέρχονται από εκτροφεία (δηµόσια ή ιδιωτικά), από τις ελεγχόµενες κυνηγετικές περιοχές ή από το εξωτερικό, εφόσον έχουν τηρηθεί οι νόµιµες διαδικασίες απόκτησής τους.
  2. Κατά την διάρκεια κυνηγίου αγριογούρουνου, λαγού, µπεκάτσας και ορτυκίου, οι κυνηγοί υποχρεούνται να φέρουν στον κορµό του σώµατος τους ένδυµα φωσφορίζοντος χρώµατος πορτοκαλί (αποκλειόµενης απλής λωρίδας), ορατό από κάθε οπτική πλευρά, προς αποφυγή ατυχηµάτων.
  3. Η εκγύμναση των κυνηγετικών σκύλων επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο στους περιορισμένους χώρους εκγύμνασης που καθορίζονται από τις Δασικές Αρχές και απαγορεύεται οπουδήποτε αλλού.
 Οι παραβάτες της παρούσας θα διώκονται και θα τιμωρούνται σύµφωνα µε τις ισχύουσες δασικές και ποινικές διατάξεις.

 Η διάταξη αυτή ισχύει για τον κυνηγετικό χρόνο 2017-2018 και η τήρηση και η εφαρµογή της ανατίθεται στα όργανα της Δασικής Υπηρεσίας, της Ελληνικής Αστυνομίας, στις τοπικές κυνηγετικές οργανώσεις καθώς και σε κάθε φιλόνομο και φιλοπρόοδο πολίτη.
ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΑΣΑΡΧΗ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...