Menu
RSS
Κυριακή, 26/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τα νέα του Συλλόγου Ανθοχωριτών Μεγαλόπολης «Ο Άγιος Γεώργιος» (εικόνες)

Τα νέα του Συλλόγου Ανθοχωριτών Μεγαλόπολης «Ο Άγιος Γεώργιος» (εικόνες)

Για το Σύλλογο, το 2012 υπήρξε αρκετά δημιουργικό και σε κάθε περίπτωση ελπιδοφόρο για την πορεία του. Το 2013 ξεκίνησε με την παραδοσιακή κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίττας. Έτσι την Κυριακή 6 Ιανουαρίου ημέρα των Αγίων Θεοφανείων, συγχωριανοί και φίλοι έδωσαν το «παρών» στην Εκκλησιά μας τον Αη’ Γιώργη, όπου έπειτα από αρκετά χρόνια , ο Ιερέας π. Χρήστος συνεπικουρούμενος από τους Ιεροψάλτες Ηρακλή Μπέζο και Γιώργο Τσιριγώτη, τέλεσε την Λειτουργία του Αγιασμού των Υδάτων.

Αμέσως μετά όσοι παρέμειναν είχαν την ευκαιρία να κεραστούν καφέ και γλυκίσματα στην ζεστή και καθ’ όλα Χριστουγεννιάτικη αίθουσα του πνευματικού μας κέντρου, απολαμβάνοντας χριστουγεννιάτικα τραγούδια και φυσικά τα κάλαντα από τα παιδιά του χωριού.

Η συνέχεια δόθηκε στο εξοχικό κέντρο “Αλώνια” όπου πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίττας. Αμέσως μετά το Δ.Σ. του Συλλόγου προέβη στην απονομή τιμητικής πλακέτας προς τον π. Χρήστο Αθανασόπουλο, τόσο για την ακάματη ποιμαντική του δραστηριότητα , όσο και για τον άμετρο ζήλο προς την κοινότητα, το Ανθοχώρι. Ήταν μία υποχρέωση που είχαν θέσει από τις πρώτες κιόλας συνεδριάσεις, ως Σύλλογος.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. Ιερεμίας, ο οποίος απέστειλε τις ευχές του για το νέο έτος.

Της ευκαιρίας δοθείσης, πύρινο λόγο, γεμάτο συγκίνηση, αγάπη και ευαισθησία, απήγγειλε και ο εξαίρετος ιεροψάλτης, συγγραφέας και συνοδοιπόρος των ανθρώπινων ιδεωδών Ηρακλής Μπέζος ,ο οποίος κατάφερε να μεταδώσει στους παρευρισκόμενους ρίγη συγκίνησης ,τα οποία ο ίδιος τόσο βαθειά εβίωνε εκείνη την ώρα. Υπέροχες στιγμές σε μια υπέροχη γιορτή για όλους.

Kατά την εκδήλωση πραγματοποιήθηκε λαχειοφόρος αγορά , η οποία περιείχε πολλά και όμορφα δώρα και που για το Σύλλογο υπήρξε σημαντική οικονομική βοήθεια . Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως παρά την εξάντληση των λαχνών, η συμμετοχή του κόσμου στην εκδήλωση της ημέρας ήταν περιορισμένη και σίγουρα όχι η αναμενόμενη.

«Οφείλουμε όλοι να είμαστε κοντά στο Σύλλογο σε κάθε εκδήλωση, δίνοντάς του τη δύναμη και την επάρκεια που χρειάζεται για να συνεχίσει.

Τελειώνοντας να ευχηθούμε στους εορτάζοντες της ημέρας καθώς και στην τυχερή του φλουριού, τη μικρή Ιακωβίνα Παγιώτα χρόνια πολλά.

Ευχαριστούμε τους ιεροψάλτες Ηρακλή Μπεζο και Γιώργο Τσιριγώτη καθώς και την Έφορο του Δ.Σ. του Συλλόγου μας Μαρία Φωτοπούλου που προσέφερε τόσο την βασιλόπιττα της κοπής, όσο και αυτή που με επιμέλεια είχε ετοιμάσει προκειμένου σε κομμάτια να μοιραστεί σε όλους τους συμμετέχοντες της εκδήλωσης.

Επίσης ευχαριστούμε τον Σαραντόπουλο Παναγιώτη του Γεωργίου που προσέφερε οικονομικώς υπέρ της Εκκλησίας μας. Ακόμα θα πρέπει να τονίσουμε πως τα έσοδα που προέκυψαν από τα κάλαντα τα όποια έψαλλε η χορωδία των παιδιών του χωριού μας την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα,θα διατεθούν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για την πραγματοποίηση επιμορφωτικών και διασκεδαστικών εκδηλώσεων για τα ίδια.

Κλείνοντας,ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δωροθέτες της λαχειοφόρου αγοράς ευχόμενοι οικογενειακή και επιχειρηματική ευημερία: Φίλανδρος Κ.-Πετρόπουλος Β.Κ.-Καρατζαφέρης Φ.-Νασιόπουλος Χ.-Σεφέρος Δ.-Αφοι Αθανασόπουλοι.-Παυλό-πουλος Κ.-Αφοι Μανιάτη,-Εργαστ.ζυμαρικών Ψύλλα,-Τσελάς Κ.-Κυριαζάκου Ιω. Ζύγουρας Π.-Αλεβίζος Ευ.-Αφοι Παναγιωτόπουλοι,-Συλλ. Πελοποννησίων Γαλατσίου,-Πουλόπουλος Ν.-Δαλάτσης Αν.-Εργαστ. Ζυμαρικών Μανίκα,-Μαντζώρης Χ.-Μπουγιούκος Ηλ.-Μπάζιος Π.-Μακρή Χ.-Αντώνακας Ν.-Γιαννακόπουλος Ν.-Τσαγκόγεωργας Π.-Εργαστ.ζαχαροπλ. “Τουλίπα”-Κουρουνιώτης Π.-Μανιάτης Ν.Γ.Σπυρόπουλος Κ.-Στράγκας Π.-Κλασόγιαννης Π.-Γεωργοπούλου Φ.-Μελισσοκομία Αφοι Σεφέρου,-Μηλιώνης Π.-Γεωργακόπουλος Ν.-Κασελούρης Χ.-Κωστοπούλου Ε..

Να μην παραλείψουμε να ευχαριστήσουμε τη Δημοτική σύμβουλο και καλή φίλη του Συλλόγου μας Δέσποινα Γαλάνη για την καταλυτικής σημασίας μεσολάβηση προκειμένου να καλύψουμε τις γραμματειακές μας ανάγκες σε συγκεκριμένο ζήτημα. Την ευχαριστούμε θερμά και της ευχόμαστε καλή και δημιουργική χρονιά» αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Υ.Γ. Αρχής γενομένης από φέτος, τα νέα του Συλλόγου αλλά και της κοινότητας και στο διαδίκτυο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www. megalopoli.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...