Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: "Οι Λευκές Νύχτες φέρνουν ... μαύρες μέρες"

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: "Οι Λευκές Νύχτες φέρνουν ... μαύρες μέρες"

Η Τρίπολη στις 30 Αυγούστου  ετοιμάζει το δικό της «καινοτόμο» πανηγύρι «Λευκή Νύχτα… Νύχτα shock price»

 Ο Δήμος Τρίπολης με τη στήριξη του  Επιμελητηρίου Αρκαδίας, του ΟΕΒΕΑ, του Εμπορικού Συλλόγου Τρίπολης, των Ξενοδόχων Αρκαδίας και του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου αποφάσισε  να διαθέσει 17.000,00€ για τη διοργάνωση «νυχτερινής, εμπορικής και ψυχαγωγικής δράσης» που τα τελευταία τέσσερα χρόνια επιχειρείται να εφαρμοστεί σε πολλές πόλεις πανελλαδικά.

Η δράση αυτή θα προσφέρει στα πλαίσια της «ενίσχυσης» και «ανάπτυξης» της χειμαζόμενης από τα μνημόνια τοπικής αγοράς «μοναδική εμπειρία και διασκέδαση στους κατοίκους και στους επισκέπτες σε μία άκρως συμφέρουσα εκπτωτική βραδιά».

Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι , άνεργοι, εργαζόμενοι μερικής απασχόλησης, απλήρωτοι εργαζόμενοι δεν μας λείπει ο χρόνος αλλά τα χρήματα για να ψωνίσουμε και να ζήσουμε αξιοπρεπώς. Ο καπιταλισμός και τα μνημόνια ευθύνονται για την κατάρρευση της εμπορικής κίνησης σε όλη τη χώρα, και όχι η έλλειψη χρόνου για αγορές.

ΛΕΥΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ , ΜΑΥΡΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ και η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας είναι μια συντονισμένη προσπάθεια επιβολής της απελευθέρωσης του ωραρίου, των ελαστικών σχέσεων εργασίας, της μερικής απασχόλησης

Είναι μια προσπάθεια ελέγχου του ελεύθερου χρόνου μας του τρόπου διασκέδασης του πότε και πως θα ψωνίζουμε

Είναι μια προσπάθεια σύνδεσης της διασκέδασης με την άκρατη κατανάλωση, του πολιτισμού με την κερδοφορία τους.

Είναι μια προσπάθεια να κρυφτούν πίσω από τις φωταγωγημένες βιτρίνες οι απολύσεις, οι μισθοί πείνας, η απλήρωτη εργασία ακόμα και για πολλούς μήνες, τα ελαστικά ωράρια, οι απλήρωτες υπερωρίες των εμποροϋπαλλήλων.  

Είναι μια προσπάθεια διάλυσης «μετά μουσικής» κάθε εργατικού δικαιώματος προς χάρη του καταναλωτισμού.

Είναι ανάγκη όλοι να σκεφτόμαστε και να πράττουμε  ως εργαζόμενοι, ως άνθρωποι με δικαιώματα και αξιοπρέπεια.

Αν αποδεχθούμε να ψωνίζουμε τη νύχτα θα υποχρεωθούμε να δουλέψουμε και εμείς νύχτα.

Αν αποδεχθούμε την  καταπάτηση του δικαιώματος της ξεκούρασης και του ελεύθερου χρόνου των εμποροϋπαλλήλων αποδεχόμαστε τον σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα, την καταπάτηση κάθε εργατικής κατάκτησης.

 

Δε συναινούμε, δε συμμετέχουμε και καταδικάζουμε τις  φιέστες και τα  πανηγύρια,  τη χαζοχαρούμενη ανεμελιά της κατανάλωσης που μας σερβίρουν για να ξεχάσουμε  την βάρβαρη καθημερινότητα της μνημονιακής λαίλαπας απέναντι σε κάθε εργατικό και κοινωνικό δικαίωμα.



ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...