Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Νέο σοκ με φόλες | Σκύλος βρέθηκε νεκρός στην πλατεία Λεβιδίου

Νέο σοκ με φόλες | Σκύλος βρέθηκε νεκρός στην πλατεία Λεβιδίου

Απανωτά είναι τα κρούσματα στην Τρίπολη και όχι μόνο με φόλες που δηλητηριάζουν αδέσποτα ζώα.
Λίγες ημέρες, πριν το «Καλημέρα Αρκαδία» έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο με σκύλο που δηλητηριάστηκε στην Τρίπολη και σπαρταρούσε, αλλά ευτυχώς η άμεση βοήθεια που του προσέφεραν κάποιοι κάτοικοι, το έσωσαν, αφού το πήγαν εγκαίρως στο κτηνιατρείο.
Δυστυχώς, δεν συνέβη το ίδιο και με τον «Φράνκυ» του Λεβιδίου που τον βρήκαν νεκρό στην πλατεία του χωριού. Ο «Φράνκυ» που πέρασε πολλές δύσκολες στιγμές στη σύντομη ζωή του, έπεσε νεκρός από δηλητηρίαση.

Η κυρία Ηλιακοπουλου Κωνσταντίνα έστειλε στο «Καλημέρα Αρκαδία» το παρακάτω κείμενο και προαναγγέλλει ομαδική καταγγελία, με αφορμή το συμβάν αυτό.

Γράφει: «Κατά τον μήνα Μάρτιο 2017, ο συγκεκριμένος σκύλος που  βρέθηκε σήμερα νωρίς το πρωί 29 Αυγούστου δηλητηριασμένος στην πλατεία του Λεβιδίου, με φροντίδα της οικογενείας μου και άλλων φιλόζωων κατοίκων του χωριού,  μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό κτηνιατρείο της Τρίπολης όπου υποβλήθηκε σε πολύωρη εγχείρηση για να αντιμετωπιστεί πολύ σοβαρή πληγή που έφερε στον λαιμό του επί μεγάλο χρονικό διάστημα  και απειλούσε την ζωή του. Συγκεκριμένα, σχοινί που του είχε φορεθεί στον λαιμό από αγνώστους  είχε χωθεί βαθιά στην σάρκα του με αποτέλεσμα το σκυλί να γυρίζει αιμόφυρτο στο χωριό. Μετά από καθοδήγηση ιατρική. το αιχμαλωτίσαμε και εγχειρίστηκε. Ακολούθησε φαρμακευτική αγωγή επί εβδομάδες. Του δώσαμε όνομα. Επειδή ήταν ξυρισμένη η περιοχή λόγω της επέμβασης και είχε ράμματα έμοιαζε το κεφάλι κολλημένο στο κορμί και τον είπαμε Φράνκυ επειδή θύμιζε τον Φρανκεστάιν. 

Οι μήνες πέρασαν και δυνάμωσε. Εμπιστεύτηκε τους ανθρώπους.  Κυκλοφόρησε επιτέλους υγιής και πανέμορφος στην πλατεία. Φάρμακα, εμβόλια, παρακολούθηση, τροφή, φιλοξενία τα προμηθεύαμε με δικά μας έξοδα. Ένα ζώο δηλαδή υιοθετημένο από συγκεκριμένους πολίτες!   Αποτελούσε για πρώτη φορά δείγμα πολιτισμού για την τοπική κοινωνία. Για πρώτη φορά εκτός από το ζώο της αυλής, την κατσίκα και τις κότες, ένα ζώο έλαβε αξία δίνοντας αξία σε ολόκληρο το χωριό.

Έως σήμερα το πρωί.  Ειδοποιηθήκαμε από φιλικό πρόσωπο ότι βρίσκεται δηλητηριασμένο από φόλα στην πλατεία. Πήγαμε επί τόπου. Είχε βγάλει αίμα από το στόμα και κόπρανα από το ορθό. Ακόμα και οι μύγες που είχαν πλησιάσει το αίμα είχαν δηλητηριαστεί. Το φωτογραφίσαμε.

Η μόνη αντίδραση του κοινοτικής αρχής ήταν να στείλει το σκουπιδιάρικο να το μαζέψει.  Ευτυχώς προλάβαμε να ειδοποιήσουμε την αστυνομία οπότε κινήθηκε η αυτεπάγγελτη διαδικασία, δηλαδή μεταφορά στην Τρίπολη από την εντεταλμένη υπηρεσία,  νεκροψία για να διαπιστωθεί το είδος του δηλητηρίου και εν συνεχεία κατάθεση  στον τοπικό αστυνόμο.  
Σκοπό έχουμε να κάνουμε ως πολίτες,  ομαδική καταγγελία όχι μόνο από αγάπη προς τον συγκεκριμένο σκύλο, όχι μόνο γιατί όσοι επί μήνες φροντίζαμε για την θεραπεία του, καθημερινή φροντίδα του σε τροφή, νερό, φάρμακα, εμβόλια και ιατρική παρακολούθηση, νιώθουμε ότι  με την συγκεκριμένη πράξη προσβάλλεται το δικαίωμα που έχει κάθε πολιτισμένος άνθρωπος να σέβεται και να περιφρουρεί τα όντα που αποτελούν το φυσικό του περιβάλλον είτε αυτά είναι δάση είτε πηγές είτε ζώα αλλά και επειδή η δηλητηρίαση σκύλων αποτελεί πάγια τακτική στο Λεβίδι.  Γίνεται κατ εξακολούθηση καταπάτηση του Νόμου χωρίς καμία απολύτως συνέπεια. Χωρίς καμιά αντίδραση από την τοπική αρχή.»

3 σχόλια

  • Καίτη
    Καίτη Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2017 19:45 Σύνδεσμος σχολίου

    Άτομα που κάνουν τέτοια πράγματα είναι επικίνδυνα για όλους μας, όχι μόνο για τα ζώα. Γιατί εκτός του οτι είναι ικανοί να αφαιρέσουν τη ζωή από ένα πλάσμα (αυτοί βέβαια το κάνουν με χαρά) είναι ανίκανοι να σκεφτούν οτι κάλλιστα μπορεί ένα παιδάκι να πιάσει με τα χέρια του το δηλητήριο και να συμβούν τα χειρότερα. Η λύση είναι να δημοσιοποιούνται τέτοια θέματα και να αναλαμβάνει η αστυνομία για να δούμε κάποιον από αυτούς μέσα. Αν και το πρόβλημα τους είναι για ψυχίατρο...
    Κουράγιο και δύναμη στους φίλους του Φράνκι.

  • ΑΝΩΝΥΜΟΙ
    ΑΝΩΝΥΜΟΙ Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2017 13:59 Σύνδεσμος σχολίου

    Απαράδεκτες οι φόλες, δεν μας χρωστάνε τίποτε τα τετράποδα.
    Ευθύνες όμως έχουν τα δίποδα που παίρνουν τα τετράποδα για φιγούρα και μετά τα παρατάνε όπου βρουν, μετά σου λένε ότι είναι και φιλόζωοι!

  • Μαρία
    Μαρία Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2017 09:54 Σύνδεσμος σχολίου

    η εικόνα είναι σοκαριστική ,σοκάρει γιατί συνειδητοποιείς πόσο απάνθρωποι και απολίτιστοι είμαστε και αναδεικνύει περίτρανα το φασισμό των αγροίκων : επιβάλλω τη θέλησή μου και δε σέβομαι κανέναν και τίποτα .

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...