Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Παραλογγοί-Τριπόταμα» | Ο Οδυσσέας «ελέγχει» την Περιφέρεια – Υπάρχει μελέτη από το 2011. Γιατί να γίνει νέα;» (vd)

«Παραλογγοί-Τριπόταμα» | Ο Οδυσσέας «ελέγχει» την Περιφέρεια – Υπάρχει μελέτη από το 2011. Γιατί να γίνει νέα;» (vd)
Στο προσκήνιο επανέρχεται, για άλλη μία φορά, ο πολύπαθος δρόμος «Παραλογγοί – Τριπόταμα» στα όρια Αρκαδίας – Αχαΐας, ένας από τους πιο επικίνδυνους δρόμους της Πελοποννήσου.
Για το θέμα αυτό κατάθεσε ερώτηση ο βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και στο Κοινοβούλιο πήγε να απαντήσει ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.
Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στράφηκε κυρίως προς την Περιφέρεια, αναρωτώμενος για ποιο λόγο χρειάζεται να γίνει νέα μελέτη για το δρόμο, όταν υπάρχει μελέτη έτοιμη από το 2011.
« Το έργο «Κατασκευή επαρχιακής οδού Παραλογγοί-Τριπόταμα Αρκαδίας έχει μεγάλη ιστορία: Το 2011, η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοίνωσε πως υπήρχε μελέτη για το έργο, με προϋπολογισμό 2,1 εκ. ευρώ. Το 2014, ανακοινώθηκε πως τα κονδύλια είχαν βρεθεί, και ελήφθη και απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την υλοποίηση του έργου.» είπε αρχικά ο βουλευτής.
Για να απαντήσει ο Υπουργός: «Υπάρχει ανάγκη στη σημερινή περιοχή να γίνουν οι κατάλληλες μελέτες για να διευθυνθούν οι γεωλογικές και γεωτεχνικές για να δούμε ποια είναι τα δεδομένα μέτρα. Έχει υπάρξει στις 26 Απριλίου 2007 μία σύναψη σύμβαση της Περιφέρειας με την Πελοπόννησος Α.Ε. για την εκπόνηση μελέτης που θα μας δείξει το δρόμο για το τι παρεμβάσεις πρέπει να υπάρξουν.
Έχουμε καθυστερήσεις, η Περιφέρεια έχει το δικό της προϋπολογισμό, το κράτος έχει δώσει τα χρήματα μέσω των ΚΑΠ και είναι ανοιχτός ο δρόμος για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες».
Στη δευτερολογία του, ο βουλευτής Αρκαδίας είπε: «Κάνουμε νέα μελέτη και θα ζητήσω να μου κατατεθεί. Τι έχει αλλάξει από το 2011 και κάνουμε νέα μελέτη; Η υλοποίηση του έργου φαίνεται πως θα ξεκινήσει στο τέλος του 2018. Εύχομαι και ελπίζω αυτή τη φορά να μην μείνει στα λόγια όπως το 2011 και το 2014. Θα ζητήσω από την Περιφέρεια τη μελέτη που έκανε το 2011 και με προϋπολογισμό 2.100.000 ενώ τώρα η μελέτη έχει προϋπολογισμό 800.000 ευρώ; Πόσα χρήματα πληρώθηκαν τότε και πόσα σήμερα;»
Τέλος, ο Υπουργός Εσωτερικών, είπε: “Η μελέτη του 2011 έπρεπε να επικαιροποιηθεί και το λέω χωρίς να είμαι μηχανικός. Κύριε Κωνσταντινόπουλε, είναι εύλογο το αίτημα σας να δίνονται όλα τα στοιχεία γύρω από αυτό το έργο.»

3 σχόλια

  • ΑΝΩΝΥΜΟΙ
    ΑΝΩΝΥΜΟΙ Παρασκευή, 01 Σεπτεμβρίου 2017 09:32 Σύνδεσμος σχολίου

    Θέλει να διαδεχθεί στο κίνημα τον κ. λεφτά υπάρχουν και τον κ. που μας κούναγε απειλητικά το δάχτυλο στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ,θυμάστε;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2017 20:15 Σύνδεσμος σχολίου

    GIATI DEN PAEI STON EISAGGELEA O MIKROS ODYSSEYS

  • ΑΝΩΝΥΜΟΙ
    ΑΝΩΝΥΜΟΙ Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2017 17:53 Σύνδεσμος σχολίου

    Ρε τι λέει ο υποψήφιος (ίσως) αρχηγός!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...