Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δηλητηριασμένο σκυλί βρέθηκε σε λάκκο με μπάζα ...

Δηλητηριασμένο σκυλί βρέθηκε σε λάκκο με μπάζα ...

Μαζικές θανατώσεις ζώων με την βάρβαρη πολιτική της φόλας και της εξόντωσης. Τους τελευταίους μήνες παρατηρήθηκαν μαζικές θανατώσεις ζώων, με φόλες. Περισσότερα από 50 σκυλιά έχουν βρει φρικτό θάνατο με φόλες στην Τρίπολη και στα χωριά του Δήμου Τρίπολης. Το δικό μας παράδειγμα προς αποφυγή αποτελεί ο δήμος Τρίπολης, ορισμένοι στον δήμο χρειάζονται λίγη "αγωγή του πολίτου". Βρέθηκε στο Λεβίδι και ο Πιτσιλωτός που είχε εξαφανιστεί την νύχτα της 29ης Αυγούστου μαζί με τον Φράνκυ.

Βρέθηκε χθες 31 Αυγούστου δηλητηριασμένο σε λάκκο με μπάζα στο πίσω μέρος ακατοίκητου σπιτιού. Η εικόνα σοκάρει γιατί συνειδητοποιείς πόσο απάνθρωποι και απολίτιστοι είμαστε και αναδεικνύει περίτρανα το πώς αντιμετωπίζονται τα ζώα στην Ελλάδα και ειδικά στην επαρχία. Ενώ περισσεύει η υποκρισία γιατί οι ίδιοι που τα παρατούν ή γεμίζουν με κούτες με νεογνά τη πόλη είναι οι αυτοί που ενοχλούνται και διαμαρτύρονται για τις αγέλες ή για οτιδήποτε άλλο σχετικό. Στοχοποιούνται τα θύματα αυτής της υπόθεσης, τα ζώα, ενώ ο θύτης, ο άνθρωπος δηλαδή που τα δημιουργεί παραμένει εκτός του κάδρου των αρμοδίων Αρχών και των πολιτών.
Αρκετά χρόνια πριν ο Μαχάτμα Γκάντι ξεστομίζει ότι «το μεγαλείο και η ηθική πρόοδος ενός έθνους μπορούν να κριθούν από τον τρόπο που φέρεται στα ζώα». Αρκετά χρόνια μετά η ελληνική κοινωνία μοιάζει να μην κατανοεί τη σχέση του πολιτισμού με τη στάση απέναντι στα άλλα έμψυχα όντα αυτού του πλανήτη και να παραμένει αλαζονικά ανθρωποκεντρική και απομακρυσμένη από αυτό που είτε ο Γκάντι είτε άλλοι φιλόσοφοι θα ονόμαζαν ηθική πρόοδο.

Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος Τρίπολης

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...