Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η πρώτη αυτοοργάνωση του ΠΑΣΟΚ το 1974 στην Αρκαδία!

Η πρώτη αυτοοργάνωση του ΠΑΣΟΚ το 1974 στην Αρκαδία!

Με αφορμή την 3η Σεπτεμβρίου, ο Τάσος Αποστολόπουλος, βασιζόμενος σε στοιχεία πήραμε από το βιβλίο του Δημοσθένη Δαββέτα: «Τα πέντε πρώτα χρόνια του ΠΑ.ΣΟ.Κ.», γράφει: "Μια και το ΠΑΣΟΚ έχει «γενέθλια» είπα να θυμίσω στους παλιούς και να μάθουν οι νεότεροι τους πρώτους που δημιούργησαν το ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας:

Την πρωτοβουλία πήρε ο Δημοσθένης Δαββέτας μετά τη συνάντηση που είχε στην Αθήνα με Ανδρέα Παπανδρέου και Κώστα Λαλιώτη. 
Την πρώτη επιτροπή πρωτοβουλίας Αρκαδίας αποτέλεσαν οι: Δαββέτας Δημοσθένης, Λυμπεράκης Λυμπέρης, Γρίτσης Κώστας, Δελής Φώτης και Μπλάνας Μαρίνος.

Στη συνέχεια η επιτροπή διευρύνθηκε με τους: Καρύδη Βαγγέλη, Φιλόπουλο Γιώργη, Παπαχαραλάμπους Τάκη, Γιόβα Χαρούλα κ.ά.
Στις 17 Σεπτέμβρη 1974, πραγματοποιήθηκε στο περίπτερο του Μαντινειακού η πρώτη συνάντηση στη οποία παραβρέθηκαν πάνω από 40 άτομα. Είχε έρθει και κλιμάκιο από την Αθήνα με επικεφαλής το Στέλιο Πανταζόπουλο.
Η ολομέλεια του Μαντινειακού μετά από συζήτηση κατέληξε στην πρώτη προσωρινή επιτροπή την οποία αποτέλεσαν οι: Γρίτσης Κώστας, Δαββέτας Δημοσθένης, Δελής Φώτης, Καρύδης Βαγγέλης, Λυμπεράκης Λυμπέρης, Μπλάνας Μαρίνος, Μπότης Γεώργιος, Παπαχαραλάμπους Τάκης και Φιλόπουλος Γεώργιος."

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...