Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

"Κόπηκε" έργο από το ΕΣΠΑ - Χάθηκε η ευκαιρία για 15 χωριά να σταματήσουν να πίνουν νερό από αμιαντοσωλήνες!

"Κόπηκε" έργο από το ΕΣΠΑ - Χάθηκε η ευκαιρία για 15 χωριά να σταματήσουν να πίνουν νερό από αμιαντοσωλήνες!
Μία μεγάλη ευκαιρία να προχωρήσει ένα σημαντικό έργο που αφορά ουσιαστικά την υγεία των κατοίκων 15 χωριών του Δήμου Τρίπολης, χάθηκε μετά την απόφαση να "κοπεί" τη χρηματοδόρηση της αντικατάστασης δευτερέυοντος δικτύου ύδρευσης του Συνδέσμου Μεθυδρίου.
Παρά το γεγονός, ότι ο Πρόεδρος του Μεθυδρίου Γιώργος Αδαμόπουλος, είχε μιλήσει στο δημοτικό συμβούλιο για δέμσυεση του κ. Τατούλη να ενταχθεί το έργο στο ΕΣΠΑ, αυτό στην παράξη δεν επιβεβαιώθηκε.
Η απόφαση της Περιφέρειας αναφέρει ότι δεν υπήρξε τυπική πληρότητα του φακέλλου και κάποια έγγραφα υποβλήθηκεαν κθυστερημένα, με αποτέλεσμα το έργο να χαθεί.
Να θυμίσουμε ότι το έργο αφορούσε τους οικισμούς των τ.κ. Αρτεμισίου, Κάψια, Λουκά, Σημιάδων της δ.ε. Μαντινείας, Νεοχωρίου, Ζευγολατίου της δ.ε. Κορυθίου, και Αγ. Βασιλείου, Πελάγους της δ.ε. Τρίπολης του Δήμου Τρίπολης καθώς και των τ.κ. Βλαχέρνας, Δάρα, Λίμνης, Ορχομενού, Παλαιόπυργου, Παναγίτσας, Χωτούσας της δ.ε. Λεβιδίου του Δήμου Τρίπολης.
"Πρόκειται για ένα έργο που αφορά, ουσιαστικά, τη δημόσια υγεία, αφού όλοι γνωρίζουμε τις βλαβερές επιπτώσεις του αμίαντου στην υγεία του ανθρώπου" ανάφερε- μετά την εξέλιξη αυτή- σε δήλωσή του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Τρίπολη Αύριο" και γιατρός Κώστας Τζιούμης.
Η απόρριψη του έργου έχει προκαλέσει ... αναστάτωση και μεγάλη συζήτηση στα συγκεκριμένα χωριά που έχασαν την ευκαιρία να σταματήσουν να πίνουν νερό από αμιαντοσωλήνες.
Επιπλέον, συζήτησεις προκαλεί αυτή η εξέλιξη και σε δημοτικό επίπεδο, για αυτό το λόγο θα "ανοίξει" θέμα στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τη Δευτέρα το απόγευμα.
 

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2017 13:55 Σύνδεσμος σχολίου

    Αν τα έγγραφα ήταν λάθος γιατί να παρανομήσει ο υπάλληλος εγκρίνοντας το πρόγραμμα? Ας μάθουν πρώτα οι δημοτικοί σύμβουλοι του Μήτσου και μετά να καταθέτουν σωστά τα έγγραφα για ευρωπαικά προγράμματα!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...