Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Οι Χράνοι Αρκαδίας γιόρτασαν τη "μετάσταση του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου" (εικόνες)

Οι Χράνοι Αρκαδίας γιόρτασαν τη "μετάσταση του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου" (εικόνες)
Σήμερα, 26 Σεπτεμβρίου η εκκλησία μας τιμά τη "μετάσταση του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου" και οι Χράνοι Αρκαδίας, τον γιορτάζει στο ομώνυμο εκκλησάκι που βρίσκεται μέσα στο νεκροταφείο του Αϊ - Γιάννη!

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος Τρίτη πρωί, 26 Σεπτέμβρη, συγχωριανοί και επισκέπτες από Αθήνα καταφθάνουν με ευλάβεια στο ομώνυμο και περιποιημένο εκκλησάκι, μέσα σε μια άγρια φύση και ένα φαντασμαγορικό καταπράσινο τοπίο, για να ανάψουν το κεράκι τους και να προσκυνήσουν, εκεί όπου "αναπαύονται" πολλοί Χραναίοι και αναμένουν την κοινήν Ανάστασιν.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας o παπά- Βασίλης ευχήθηκε υπέρ μακαρίου μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως των ψυχών....με γεμάτη την εκκλησία με κόλυβα, ψωμί φρεσκοζυμωμένο, τυρί και πολλά εδέσματα, φτιαγμένα όλα από από τις Χραναίισες νοικοκυρές.

Η παράδοση, μας λέει ότι ο Ιωάννης κήρυξε το Ευαγγέλιο στη Μικρά Ασία, και ιδιαίτερα στην Έφεσο, όπου με την προσευχή του κατέστρεψε το ναό της Αρτέμιδος και οδήγησε στο Χριστιανισμό τετρακόσιες χιλιάδες ειδωλολάτρες. Στα χρόνια του αυτοκράτορα Δομετιανού βασανίστηκε και εξορίστηκε στη Πάτμο, όπου έγραψε την Αποκάλυψη.Ο Ιωάννης έζησε γύρω στα 100 χρόνια (κοιμήθηκε ειρηνικά γύρω στο 105 με 106 μ.Χ.).

Πέθανε λοιπόν σε βαθιά γεράματα στην Έφεσο και τάφηκε έξω απ’ αυτήν. Μετά από μερικές μέρες μαθητές του και πολλοί χριστιανοί πήγαν να προσκυνήσουν και είδαν τον τάφο άδειο. 
Ο Άγιος αναστήθηκε και μετέστη στην αιώνια ζωή.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...