Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μείωση των φορολογικών συντελεστών, πρότεινε ο Νίκος Ανδρουλάκης από την Τρίπολη

Μείωση των φορολογικών συντελεστών, πρότεινε ο Νίκος Ανδρουλάκης από την Τρίπολη

 

Άνοιγμα στην κοινωνία, ριζοσπαστικά μέτρα για την οικονομία, αλλαγή της φορολογίας για φυσικά πρόσωπα, αλλά και για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, πάταξη της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής, ζήτησε ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία της Δημοκρατικής Παράταξης, Νίκος Ανδρουλάκης.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες στην Τρίπολη αλλά και σε ομιλία του σε εκατοντάδες πολίτες, δεσμεύτηκε για μια ριζοσπαστική ανανέωση της παράταξης, ενότητα μετά τις εκλογές αλλά και τη δημιουργία ενός κόμματος – θεσμού. «Ένα κόμμα που θα λειτουργεί με διαφάνεια στη λήψη αποφάσεων αλλά και στα οικονομικά του, το οποίο θα "σκοτώσει" τις δύο γάγγραινες που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία: Τη δημαγωγία και το πελατειακό κράτος».

Αναφερόμενος στην οικονομία ο κ. Ανδρουλάκης πρότεινε μεταξύ άλλων:

· Φοροελαφρύνσεις στις επιχειρήσεις αλλά για τα χρήματα που θα επανεπενδύονται. Οχι στο μοντέλο Αλογοσκούφη του 2005 που οδήγησε τα χρήματα να φεύγουν στο εξωτερικό ή να πηγαίνουν στις τράπεζες χωρίς να γίνονται επενδύσεις. Να υπάρξει μείωση της φορολογίας αλλά για τμήμα του μειωμένου συντελεστή, οι επιχειρηματίες να δεσμεύονται ότι θα τα επανεπενδύουν προκειμένου να δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας.

· Μείωση των συντελεστών φορολόγησης για τα φυσικά πρόσωπα. Αυτό που συμβαίνει σήμερα οδηγεί τους ανθρώπους να νομιμοποιούν ηθικά τη φοροδιαφυγή. Πάρτε για παράδειγμα τον τουρισμό: Έχουμε πάνω από 30 εκατομμύρια τουρίστες αλλά τα έσοδα είναι λιγότερα γιατί υπάρχει εκτεταμένη φοροδιαφυγή.

· Θα μπορούσαμε για έξι μήνες να μειώσουμε τον ΦΠΑ κατά 6 μονάδες και να πούμε στο λαό ότι εάν τα έσοδα είναι τα ίδια με της προηγούμενης χρονιάς τότε η μείωση στον συντελεστή θα διατηρηθεί.

· Να δώσουμε στον κόσμο ένα κίνητρο για να μαζέψει αποδείξεις. Εάν όμως, τα έσοδα πέσουν τότε θα ξανανέβει ο συντελεστής εκεί που ήταν την προηγούμενη χρονιά.

· Να φτιάξουμε δηλαδή ένα φορολογικό περιβάλλον με κίνητρα μείωσης της φοροαποφυγής και φοροδιαφυγής. Όσο ισχύει το σημερινό μοντέλο, οι πιο αδύναμοι, αυτοί που δεν μπορούν να υποκρύψουν εισοδήματα, θα είναι σε δεινή κατάσταση. Δεν θα μπορούν να αλλάξουν με τίποτα τη ζωή τους.

Δίνοντας το λόγο στον συγκεντρωμένο κόσμο, ο οποίος και του έκανε ερωτήσεις για όλα τα θέματα, ο κ. Ανδρουλάκης κάλεσε τη Δημοκρατική Παράταξη να διεκδικήσει την επιστροφή της στη λαϊκή βάση, που αποτελεί τη ραχοκοκκαλιά της.

«Ένα μόνο με φοβίζει. Ότι δεν έχουμε πια πίστη μέσα μας. Πρέπει ο καθένας από σας να πιστέψει ότι μπορούμε. Μπορούμε να ξαναπρωταγωνιστήσουμε ως κινητήρια δύναμη αλλαγής. Εμείς θα κρατήσουμε τη χώρα δυνατή στην Ευρώπη, εμείς θα αναστηλώσουμε την κοινωνία μας όπως κάναμε και τις προηγούμενες δεκαετίες. Εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου να πιστέψετε ότι μπορούμε. Αν ο καθένας από σας το πιστέψει θα κάνουμε θαύματα. Και με στεναχωρεί πάρα πολύ ότι υπάρχει μια κατήφεια. Αφήστε τα διαδικαστικά, αυτά θα λυθούν. Αν στοιχειωδώς ανανεωθούμε και δει ο κόσμος ικανά πρόσωπα που λένε αλήθειες, θα φτιάξουμε ξανά μεγάλη τη δημοκρατική παράταξη. Πιστέψτε το και θα τα καταφέρουμε».

Μεγάλες ανατροπές

Αναφερόμενος στις μεγάλες ανατροπές που πρέπει να γίνουν στην παράταξη αλλά και το σύνολο του πολιτικού συστήματος ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε την ανάγκη μιας ριζοσπαστικής ανανέωσης:

«Ο κόσμος έχει κουραστεί να βλέπει τα ίδια πρόσωπα τριάντα και σαράντα χρόνια. Είναι σημαντικό να ανανεωθεί η παράταξή μας. Προτεραιότητα της κεντροαριστεράς δεν είναι μόνο να υπάρχει μια κυβέρνηση, μια σταθερότητα. Προτεραιότητα είναι αυτή η σταθερότητα να μην είναι στασιμότητα και να δίνει προοπτική ώστε να σταματήσει να λέει ο λαός ότι όλοι το ίδιο είναι. Κορυφαία μας προτεραιότητα είναι η ηθικοποίηση του πολιτικού συστήματος. Εάν εκλεγώ για μένα είναι μια δέσμευση απέναντι στον ελληνικό λαό».

Σχετικά με τις αλλαγές στο κράτος υπογράμμισε την ανάγκη να πάψουν να υπάρχουν οι στρατιές κομματικών στελεχών που περιμένουν το διορισμό τους σε κρίσιμους οργανισμούς, σε κρίσιμες θέσεις του κρατικού μηχανισμού. «Το κράτος να στελεχώνεται με κριτήρια του ΑΣΕΠ, με πλήρη αξιοκρατία. Ο καθένας να μπορέσει να καταθέσει το βιογραφικό του και να έχουν κλειστή τετραετή θητεία. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ακόμη κι αν αλλάξει μια κυβέρνηση, το κράτος έχει συνέχεια. Ο υπουργός μπαίνει στο υπουργείο με λιγοστούς συνεργάτες και το γενικό γραμματέα του υπουργείου. Ως εκεί. Όπως συμβαίνει και με άλλα κράτη της Ευρώπης. Κι όχι εμείς να έχουμε ένα φαινόμενο ακόμη και σήμερα με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ να έχει γεμίσει ο κρατικός μηχανισμός από αποτυχόντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ οι οποίοι επειδή έχουν μια ανεπάρκεια στη διαχείριση σημαντικών ζητημάτων, η χώρα να χάνει συνεχώς ευκαιρίες και να βιώνουμε μια πραγματικότητα που δεν αξίζει στο τόπο μας».

Σε ό,τι αφορά το μέλλον της παράταξης τόνισε ότι εάν ο ίδιος εκλεγεί, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018 θα γίνει ιδρυτικό συνέδριο για την εκλογή, με καθολική ψηφοφορία ενός ενιαίου οργάνου που θα λαμβάνει τις αποφάσεις. Ζήτησε, ωστόσο, τη διεξαγωγή debate με όλους τους συνυποψήφιους του.

«Εάν δεν εκτεθούμε και εάν δεν δεσμευτούμε, δεν κάνουμε τίποτα. Πρέπει να υπάρχουν δεσμεύσεις απέναντι στον ελληνικό λαό. Τι θα κάνει ο καθένας στην παράταξη και τι θα προτείνει για τη χώρα. Κι αυτά να είναι σε πλήρη διάθεση του λαού να τα αξιολογήσει. Κανείς δεν πρέπει να δοξαστεί κρυπτόμενος».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...