Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Παγκόσμια Ημέρα τρίτης ηλικίας | Στον Φάλανθο γιόρτασε το ΚΑΠΗ Δήμου Τρίπολης! (vd)

Παγκόσμια Ημέρα τρίτης ηλικίας | Στον Φάλανθο γιόρτασε το ΚΑΠΗ Δήμου Τρίπολης! (vd)


Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας ημέρας της Γ΄ ηλικίας, μέλη του ΚΑΠΗ Δήμου Τρίπολης πήγαν στο Λιμποβίσι του Φαλάνθου και παρακολούθησαν την Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία στον Ιερό Ναό του Ιωάννη του Νηστευτή. Εκεί, έγινε ομιλία από τον Πρόεδρο του ΝΠΔΔ, Θόεδωρο Καραλή, ενώ ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.
Για την μεταφορά των μελών διατέθηκε,  από το Ν.Π.Δ.Δ Δήμου Τρίπολης, λεωφορείο το οποίο αναχώρησε το πρωί της Κυριακής, από το κεντρικό Κ.Α.Π.Η (Πλατεία Βαλτετσίου 4).
Συνολικά, ταξίδεψαν τρία λεωφορεία και σχεδόν 150 άτομα, μέλη των ΚΑΠΗ Τρίπολης και Κερασίτσας.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΡΑΛΗ

«Κυρίες και κύριοι, μέλη του Κ.Α.Π.Η.

Σήμερα γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα της τρίτης ηλικίας.

Αποφασίσαμε η σημερινή γιορτή να γίνει εδώ στο ιστορικό Λιμποβίσι επειδή σκεφτήκαμε πως η ημέρα της γιορτής της Τρίτης ηλικίας είναι χρονικά πολύ κοντά στην Άλωση της Τρίπολης.

Θεωρήσαμε λοιπόν ότι είναι ο  ελάχιστος φόρος τιμής, η επίσκεψη μας στον χώρο που γεννήθηκε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.

Γνωρίζουμε ότι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι είναι πιστοί στην παράδοση μας και η ενέργεια μας αυτή ξέραμε ότι θα έβρισκε ανταπόκριση από εσάς,  όπως και έγινε.

Η  πρώτη Οκτωβρίου είναι ημέρα αφιερωμένη στους ανθρώπους που μας προσέφεραν τη ζωή και συνεχίζουν να προσφέρουν στην οικογένεια και την κοινωνία.

Ένας μοχλός στήριξης των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας είναι και το Κ.Α.Π.Η

Ιδρύθηκε για να εξυπηρετεί κάποιες από τις  ανάγκες των «μεγάλων ανθρώπων» , από τον αείμνηστο Ανδρέα Λεντάκη, και συνεχίζει να στηρίζεται από όλους επειδή έχει γίνει κατανοητή η ανάγκη ύπαρξής του και είναι απαραίτητη δομή στην σύγχρονη κοινωνία.

Είναι δικαίωμα και καθήκον όλων των μελών να συμμετέχουν ενεργά και να στηρίζουν το θεσμό που όλα αυτά τα χρόνια βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης των προβλημάτων της τρίτης ηλικίας.

Με την ευκαιρία της σημερινής συνάντησης μας θέλω να σας ενημερώσω ότι γίνεται προσπάθεια να λειτουργήσουν και φέτος  όλες οι ομάδες δημιουργικής απασχόλησης των μελών όπως, γυμναστικής, χορού, χορωδίας κ.λ.π.

Κλείνοντας  θέλω να ευχαριστήσω το Δήμαρχο Τρίπολης και το Δημοτικό Συμβούλιο καθώς και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Π.Δ.Δ, που στηρίζουν τις δράσεις μας  μέχρι σήμερα παρά την οικονομική δυσπραγία. Τέλος εύχομαι  υγεία σε σας και τις οικογένειες σας και σας καλώ να προσπαθήσουμε όλοι μαζί για ένα ακόμη καλύτερο Κ.Α.Π.Η.»

Ακολούθησε συνεστίαση στις Άνω Δαβιές.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...