Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Erasmus+ | Στην Σλοβενία ταξίδεψαν καθηγητές και μαθητές του 3ου Γυμνασίου Τρίπολης

Erasmus+ | Στην Σλοβενία ταξίδεψαν καθηγητές και μαθητές του 3ου Γυμνασίου Τρίπολης
Στο πλαίσιο υλοποίησης του Σχεδίου Στρατηγικής Σύμπραξης αποκλειστικά μεταξύ Σχολείων ΚΑ219 Erasmus+ 2016 διετούς διάρκειας 2016-2018, με τίτλο «We are our future! How to equip our students for adulthood and citizenship – a comparative study of autonomy, curricula and communication» πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική αποστολή τριών εκπαιδευτικών και πέντε μαθητριών από το 3ο Γυμνάσιο Τρίπολης στο σχολείο OŠ Ludvika Pliberška Maribor, της πόλης Maribor της Σλοβενίας από τις 01/10/2017 έως και 08/10/2017. Συμμετείχαν εκπαιδευτικοί και μαθητές από τα τέσσερα συνεργαζόμενα εταιρικά σχολικά συγκροτήματα που συμμετέχουν στο Σχέδιο: OŠ Ludvika Pliberška Maribor (Σλοβενία), College Joseph Durand (Γαλλία) και Agrupamento De Escolas De Barcelos (Πορτογαλία).

Κατά τη διάρκεια της 3ης Σύντομης Επίσκεψης/Κινητικότητας μαθητών στη Σλοβενία, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των τεσσάρων  σχολείων έδωσαν έμφαση στον τρίτο στόχο του Σχεδίου, ως εξής:
  • Επιλογή επαγγέλματος - καριέρα (επαγγελματική καθοδήγηση και επιτυχία, διαφορετικά επαγγέλματα, δυνατότητες/επιλογές)
Οι μαθητές και εκπαιδευτικοί των τεσσάρων σχολείων παρουσίασαν τις πόλεις και τα σχολεία τους, τα αποτελέσματα έρευνας για την επιλογή και τις προϋποθέσεις επαγγέλματος και καριέρας, πήραν μέρος σε δραστηριότητες ενδυνάμωσης, αναζήτησης των προσωπικών  δυνατοτήτων τους,  παρακολούθησαν μαθήματα σύμφωνα με το ημερήσιο ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου και αντάλλαξαν απόψεις για τις ομοιότητες και τις διαφορές των εκπαιδευτικών συστημάτων, του σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού των 4 χωρών, ολοκληρώνοντας με επιτυχία τις εγκεκριμένες δραστηριότητες της αίτησης Erasmus+. Επίσης, έγιναν επισκέψεις σε ιστορικές πόλεις και γνωριμία με τον πολιτισμό και την κουλτούρα της χώρα επίσκεψης. Τέλος, τέθηκαν οι βάσεις για την προετοιμασία και οργάνωση των δραστηριοτήτων της 4ης Σύντομης Ανταλλαγής/Κινητικότητας μαθητών κατά το σχολικό έτος 2017-18 στην πόλη Czeladź της Πολωνίας από τις 19/3/2017 έως και 25/3/2017.

Η 3η Σύντομη Επίσκεψη/Κινητικότητα μαθητών αποτέλεσε ποιοτική συνέχιση και υλοποίηση του Σχεδίου, καθώς οι μαθήτριές μας ανταποκρίθηκαν πλήρως στις απαιτήσεις των παρουσιάσεων και είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν ένα διαφορετικό σχολείο και να επικοινωνήσουν με μαθητές  διαφορετικών χωρών, διαπιστώνοντας ομοιότητες, διαφορές αλλά και εξασκώντας τις γλωσσικές και επικοινωνιακές τους δεξιότητες.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...