Menu
RSS
Πέμπτη, 18/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Να ζητήσει συγνώμη ο Φιλοζωικός Σύλλογος Τρίπολης ζητά ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νυμφασίας

Να ζητήσει συγνώμη ο Φιλοζωικός Σύλλογος Τρίπολης ζητά ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νυμφασίας

Τον περασμένο Ιούλιο, μία ανάρτηση του Φιλοζωικού Συλλόγου Τρίπολης σχετικά με σκυλάκι που βρέθηκε πεταμένο σε χαράδρα, ανάμεσα στο χωριό Νυμφασία και το μοναστήρι Κερνίτσας, προκάλεσε την άμεση και σε υψηλούς τόνους απάντηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Νυμφασίας.

Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νυμφασίας κ. Παπαδάκης με σημερινή επιστολή του προς το "Καλημέρα Αρκαδία" αναφέρει: "Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Τρίπολης, με τα λόγια χτίζει ανώγεια και κατώγεια. 

Στις 2/7/2017, ο Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος Τρίπολης, διά στόματος κου Ζαφειράκη, δήλωνε με έμφαση: «Τις επόμενες ώρες θα κατατεθούν μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου», για τον θάνατο ενός ζώου. Πληθώρα από κάτω τα υβριστικά σχόλια στην σελίδα του στο Facebook. Στο όνομα της «φιλοζωίας», ομαδική παράκρουση. Και όποιος τολμά να κάνει αντίλογο, είναι κόκκινο πανί. 

Έπειτα από ερώτηση μας δύο μήνες μετά (10/9/2017) για το έχει γίνει, ήρθε η δήλωση : «Ο Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος Τρίπολης, όπως όλοι οι σύλλογοι οποιουδήποτε χαρακτήρα και ενδιαφέροντος, είναι εθελοντικές οργανώσεις πολιτών που δρουν παράλληλα και ως αρωγοί στο έργο των συνταγμένων οργάνων του κράτους. Συνεπώς, ας ενημερώσουμε τον κόσμο ότι ΔΕΝ είμαστε υπεύθυνοι για την συλλογή και περίθαλψη των αδέσποτων Σύμφωνα με τον νόμο, οι δήμοι έχουν έννομη υποχρέωση να οργανώσουν χώρους σύμφωνες με τις διατάξεις του νόμου και να περισυλλέγουν τα κάθε λογής αδέσποτα...». 

Να την θυμόσαστε την δήλωση σας, αγαπητοί του Φιλοζωικού Συλλόγου για να μην αυτοαναιρείστε. Την επόμενη φορά που θα πληροφορηθείτε για κάποιο ενδεχόμενο περιστατικό να παραπέμπετε αμέσως στα «συνταγμένα όργανα του κράτους» και όχι να αναλαμβάνετε ευθύνες που δεν μπορείτε να διεκπεραιώσετε. 

Σήμερα, 4 μήνες μετά (14/10/2017) η διαφημιστική/δυσφημιστική καμπάνια, η δωρεάν παράσταση του Φιλοζωικού Συλλόγου έχει λάβει τέλος. Ούτε κατάθεση μηνύσεων «κατά γνωστών ή αγνώστων» με τα στοιχεία που υποτίθεται ότι είχαν (ποιος υπέδειξε το μέρος ανεύρεσης, τα αποτελέσματα της νεκροψίας αν ήταν φυσικός ή όχι θάνατος, κλπ.). Και βέβαια ούτε η παράδοση των υποτιθέμενων «στοιχείων» σε εμάς έγινε, παρά τις συνεχείς επικλήσεις μας, για να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες. Παρά μόνο υπεκφυγές και μπερδεμένα λόγια για το ποιος θα κάνει σε μήνυση σε ποιον. Που είναι η αποφασιστικότητα σας, εξατμίστηκε? Απλά λεονταρισμοί χωρίς αντίκρισμα. Όμως η ιστορία δεν θα τελειώσει έτσι απλά, σας υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε νόμιμα για να λάμψει η αλήθεια. 

Σας παρακαλούμε να περιοριστείτε λοιπόν κύριοι και κυρίες του Φιλοζωικού Συλλόγου στον εθελοντισμό σας και να αφήσετε τις μεγαλοστομίες, μην γίνεστε επιτιμητές των πάντων, μην κοροϊδεύετε όλους μας, λέγοντας ότι θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, μην κάνετε τηλεδιαγνώσεις για δηλητηριάσεις, φόλες, κλπ., χωρίς αποδείξεις (λες και μόνο η φόλα είναι η αιτία θανάτου κάποιου ζώου) και προπαντός σταματήστε να χρησιμοποιείτε εκβιασμούς, απειλές, ύβρεις και παραποίηση επαγγέλματος για την δημιουργία εντυπώσεων, είναι τακτικές που δεν αρμόζουν στον τόπο μας και στην χώρα μας. 

Και μία συγνώμη στο τέλος, να έχετε υπόψη σας ότι είναι μία έντιμη και γενναία πράξη και δυναμώνει το ήθος και την υπόληψη ενός συλλόγου που έχει ταχθεί να υπερασπίζει τα ζώα. 

Με εκτίμηση, 
Γιώργος Παπαδάκης "

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...