Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η εξόρμηση του ΣΑΟΟ στον Παρνασσό (εικόνες)

Η εξόρμηση του ΣΑΟΟ στον Παρνασσό (εικόνες)

Συνεχίζοντας τις επιτυχημένες εξορμήσεις του ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων εξέδραμε στη Ρούμελη.

Το Σαββάτο 15 Οκτωβρίου 2017 το μεσημέρι, η ομάδα μας έφτασε στη Λιβαδειά και κατευθύνθηκε στις πηγές Κρύας του ποταμού της Έρκυνας, στο Μαντείο του Τροφωνίου και κατόπιν ανέβηκε στο Μοναστηράκι  της Παναγίας, με την πανοραμική θέα προς την πόλη. Το απόγευμα επισκεφτήκαμε τον Αρχαιολογικό Χώρο και το θαυμάσιο Μουσείο των Δελφών. Το πρωί της Κυριακής 16 Οκτωβρίου 2017, η ομάδα της κορυφής αναχώρησε με το λεωφορείο για το καταφύγιο Δέφνερ (1700μ), και από εκεί, εν μέσω δυσμενών καιρικών συνθηκών (σφοδρός άνεμος και χαμηλή θερμοκρασία), ανέβηκε στην κορυφή Γεροντόβραχος (2395μ.). Η ομάδα συνέχισε προς την κορυφή Τσάρκος (2415μ.), από όπου η θέα ήταν εκπληκτική (όταν ο καιρός το επέτρεπε).

Η κατάβαση από την κορυφή ήταν ιδιαίτερα επίπονη και απαιτητική μέσα από σάρα, αλλά η ομάδα μας κατέβηκε με ασφάλεια στο Ζεμενό. Συνολική διάρκεια πορείας 8 ώρες.

Η δεύτερη ομάδα, ξεκίνησε αργότερα το πρωί από τους Δελφούς και ανέβηκε στο Πανόραμα και έφτασε ώς τα Καλύβια Αραχώβης και συνέχισε με το λεωφορείο μέχρι το Ζεμενό.  Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν εκεί και, μετά το καθιερωμένο γεύμα, αναχωρήσαμε για Τρίπολη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...