Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εκδήλωση τιμής για τον Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ (από τον Κοσμά Κυνουρίας)

Εκδήλωση τιμής για τον Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ (από τον Κοσμά Κυνουρίας)


Στις 21 Οκτωβρίου 2017, Δάσκαλοι- Σπουδαστές, του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου, κ. κ. Σεραφείμ (από τον ΚΟΣΜΑ Κυνουρίας), στην Παιδαγωγική Ακαδημία Τριπόλεως, ταξίδεψαν με πολλή συγκίνηση και νοσταλγία, ως την Κύμη Ευβοίας, θέλοντας να συναντήσουν και να τιμήσουν, με μια σεμνή εκδήλωση, τον Μητροπολίτη Καθηγητή τους, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 χρόνων Αρχιεροσύνης, στη Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου! (Το 1962 στην Ιερά Μονή Παναγίας Έλωνας χειροτονήθηκε Μοναχός ενώ η χειροτονία του ως Αρχιερέα στην Ι. Μ. Καρύστου & Σκύρου έγινε στις 24/11/1968, στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως).

Στις 8 Μαρτίου 2017, είχε τιμηθεί, από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. κ. Ιερώνυμο, με το Δίπλωμα και τα Διάσημα του Παρασήμου του Αποστόλου Παύλου της Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ήταν μια ξεχωριστή βραδιά, γιατί εκτός από την απόδοση Τιμής, στο πρόσωπο του Καθηγητή τους, ήταν και μια βραδιά αναμνήσεων για όλους!

Ο διοργανωτής της εκδήλωσης, κ. Αριστείδης Λαμπρόπουλος, Δάσκαλος, ανέφερε στους παρισταμένους, ότι η εκδήλωση γίνεται , για να αποδοθεί Τιμή και Ευχαριστία, στον Μητροπολίτη Καθηγητή τους και εκ μέρους όλων των Συναδέλφων του, του προσέφερε την εικόνα της Παναγίας " Άξιον εστί".
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης, κ.κ. Σεραφείμ, φανερά συγκινημένος, ευχαρίστησε τους Δασκάλους- Σπουδαστές του, λέγοντας ότι η εκδήλωση ήταν πηγαία και ότι ο ερχομός τους στην Κύμη και η απόδοση Τιμής, στο πρόσωπό του, ήταν αυθόρμητη και χωρίς καμία πρόσκληση, από τον ίδιο!

Στη συνέχεια, έλαβε το λόγο, η δασκάλα κ. Καλομοίρα Κουτσουμπού, η οποία αναφέρθηκε σε αναμνήσεις των Σπουδαστών και τον συγκινητικό αποχαιρετισμό του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου, την τελευταία μέρα του, στην Ακαδημία!
Ακολούθως, μίλησε η δασκάλα, κ. Μαρία Δαγρέ- Μητροβγένη, η οποία με πολύ γλαφυρό τρόπο, ξετύλιξε σιγά - σιγά, το κουβάρι των αναμνήσεων, μιλώντας για τη ζωή και το έργο, του Μητροπολίτη Καθηγητή τους, πριν και μετά την εκλογή του, ως Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...