Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σημαντικά θέματα ανάδειξε ο Ν. Τσιαμούλος στο Δημοτικό Συμβούλιο – Τι είπε για ΚΕΔΗΤ, κεραίες και κανονιστική (vd)

Σημαντικά θέματα ανάδειξε ο Ν. Τσιαμούλος στο Δημοτικό Συμβούλιο – Τι είπε για ΚΕΔΗΤ, κεραίες και κανονιστική (vd)

Σε ακόμα μία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, η παράταξη «Τρίπολη Αλλάζουμε τα Δεδομένα» ανάδειξε πολλά και σημαντικά ζητήματα και κατέθεσε προτάσεις τεκμηριωμένες  για μία σειρά από θέματα τα οποία αφορούν τους Δημότες της Τρίπολης.  

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΔΕ 

Ο επικεφαλής της παράταξης και μέλος της Επιτροπής Αθλητισμού και Πολιτισμού της ΚΕΔΕ Νίκος Τσιαμούλος, μετά από μία προσωπική επαφή με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Κο Πατούλη, τοποθετήθηκε για το επικείμενο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ, στο τέλος Νοεμβρίου, στα Ιωάννινα. Αυτό το οποίο τόνισε ο Κος Τσιαμούλος είναι ότι πρόκειται για μία ιστορική στιγμή της ΚΕΔΕ και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αφορά το μέλλον της και φυσικά ο ίδιος θα δώσει το «παρών». Επιπλέον, ζήτησε ο Δήμος Τρίπολης να δώσει τη δυνατότητα σε όποιον Δημοτικό Σύμβουλο θέλει, να συμμετέχει κάτι που έκανε αποδεκτό ο Δήμαρχος Τρίπολης.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ SOCIAL MEDIA 

Ο Νίκος Τσιαμούλος τοποθετήθηκε και στηλίτευσε τη στάση κάποιων συναδέλφων του στο Δημοτικό Συμβούλιο, ως προς τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούν τα social media. Συγκεκριμένα, είπε: « Πριν να μπούμε στην ουσία των θεμάτων θέλω να κάνω μια παρέμβαση που έχει ιδιαίτερη αξία και σχετίζεται άμεσα με τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και τον τρόπο άσκησης πολιτικής.Θέλω να επισημάνω και ταυτόχρονα να καταγγείλω ένα φαινόμενο που έχει λάβει τελευταία μεγάλες διαστάσεις και αλλοιώνει την ίδια τη φύση και την ουσία των πραγμάτων. Αναφέρομαι στη συνήθεια πολλών συναδέλφων να υποκαθιστούν το δημόσιο διάλογο με τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Θα μου πείτε φυσικά ότι ζούμε ακριβώς στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό είναι σωστό κατ' αρχήν. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι τα μέσα αυτά υποκαθιστούν την πολιτική. Δεν σημαίνει ότι ανάγουν ή καλύτερα υποβαθμίζουν το δημόσιο διάλογο σε ξιφομαχία τσιτάτων και εξυπνακισμών στο  Facebook και στο Twitter αντί για αντιπαράθεση επιχειρημάτων, θέσεων, ιδεών και γεγονότων. Τα μέσα αυτά δεν είναι σκοπός αλλά εργαλείο. Ακόμη και στην κεντρική πολιτική σκηνή, όπου αυτά χρησιμοποιούνται, και χρησιμοποιούνται ευρέως, αυτό συμβαίνει για να πυροδοτήσουν τη διάχυση της πληροφορίας σε όλα τα παραδοσιακά μέσα ώστε αυτή να φτάσει και στο τελευταίο σπίτι. Αυτό που συμβαίνει εδώ είναι το αντίθετο. Έχουν πολλοί  υποβαθμίσει τη θεσμική διάσταση των ροών πολιτικής επικοινωνίας και την έχουν υποκαταστήσει με τις αναρτήσεις στα δίκτυα. Αυτό δείχνει σοβαρό έλλειμμα θεσμικής πρώτα από όλα αντίληψης, οργανωτικής συγκρότησης και πολιτικού βάθους. Εμείς, ως υπεύθυνη και σοβαρή δύναμη, ως παράταξη ουσίας και ευθύνης χρησιμοποιούμετα θεσμικά μας μέσα για να επικοινωνήσουμε με τους πολίτες και για να καταθέσουμε κάθε φορά τις απόψεις μας και τις θέσεις μας. Είμαστε δύναμη διακυβέρνησης και με την ανάλογη σοβαρότητα θα συνεχίσουμε να πολιτευόμαστε και σήμερα και αύριο. Η πυκνή πολιτική μας παρουσία καταγράφεται αναλυτικά στην ιστοσελίδα μας και εκφράζεται μέσα από τα τεκμηριωμένα δελτία τύπου. Δεν διαπραγματευόμαστε τη σοβαρότητα, επικοινωνούμε με υπευθυνότητα.           

«ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ;» 

Εκτός ημερήσιας διάταξης, ο επικεφαλής της παράταξης αναφέρθηκε στον πρόσφατο απολογισμό που έκανε ο Αντιδήμαρχος Κος Παπαδημητρίου και αναρωτήθηκε από πού προκύπτει η επιτυχία στο έργο του… «Επί της ουσίας στην καθημερινότητα μας, στην πόλη και στα χωριά, κανείς δεν έχει νιώσει ένα επιτυχημένο έργο. Αυτή είναι η αλήθεια. Δεν είναι αντιπολίτευση». ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ Ο Κος Τσιαμούλος υπενθύμισε ότι υπάρχει ενεργή μία ρύθμιση οφειλών προς τους Δήμους όλης της χώραςπου λήγει στις 30 Νοεμβρίου. Ζήτησε από τη Δημοτική Αρχή να επικοινωνήσει καλύτερα αυτό το θέμα, έτσι ώστε να ενημερωθούν όλοι όσοι οφείλουν στον Δήμο και να μπουν σε αυτή τη ρύθμιση.

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΕΓΕΑΣ 

Για το νηπιαγωγείο στις Ρίζες Τεγέας, ο κ. Τσιαμούλος ανάφερε ότι προσφάτως πήραν την Νηπιαγωγό από το ολοήμερο και ζήτησε να στηριχθεί η διαμαρτυρία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου Ριζών. «Κανείς δεν μπορεί να διαχωρίζει τους συμπολίτες μας σε 2 κατηγορίες . Εύκολη λύση είναι πάντα ένα χωριό που έχει λιγότερο κόσμο άρα και λιγότερες αντιδράσεις. Δεν το δέχομαι αυτό. Να το χειριστούμε όλοι μαζί. Αυτή τη στιγμή τους λένε για ένα μήνα δεν θα υπάρχει νηπιαγωγός» είπε. 

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΕ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ 

Πρόκειται για άλλο ένα θέμα που ανέδειξε η παράταξη «Τρίπολη Αλλάζουμε τα Δεδομένα» που ρώτησε πότε θα πληρωθούν οι πλημμυροπαθείς του Ιουνίου 2016, για να πάρει την απάντηση από τον Δήμαρχο ότι πολύ σύντομα θα πιστωθούν τα 369.000,00 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ; 

«Τι συμβαίνει με τα πρόστιμα που βάζει ο Κος Τατούλης για τα σκουπίδια;» ρώτησε ο Νίκος Τσιαμούλος προς τη Δημοτική Αρχή, εκφράζοντας την ανησυχία του για τα ποσά που επιβαρύνεται ο Δήμος κατά διαστήματα αλλά και τα υπέρογκα ποσά που πληρώνουμε σε δικηγόρους και δικαστικά έξοδα προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το τεράστιο πρόβλημα των επιβαλλόμενων προστίμων, το οποίο δεν έχει θεσμοθετημένη υπόσταση.  

 ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ 

Στο ζήτημα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, ο Νίκος Τσιαμούλος ρώτησε τη Δημοτική Αρχή: «Τι θα κάνετε με τις κεραίες στο Σέχι; Τόνισε ότι έχουμε δεσμευτεί με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να κάνουμε μία μέτρηση η οποία στοιχίζει  μετά από έρευνες μιας Ομάδας Εργασίας της παράταξης περίπου 1.000,00 ευρώ. Ας υλοποιήσουμε άμεσα αυτήν την απόφαση για την περιοχή του Σέχι αλλά να γνωρίζετε Κε Δήμαρχε ότι : 1ον) Ο Δήμος μας έχει 88 κεραίες που σημαίνει ότι πρέπει περίπου να δαπανήσουμε 90.000,00 για να τις μετρήσουμε όλες και 2ον) Γνωρίζετε Κε Δήμαρχε ότι υπηρεσία του Δήμου μας έχει δώσει έγκριση για την εν λόγω κεραία στο Σέχι; Γιατί το αποκρύψατε αυτό στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. ;». Χωρίς εννοείται να πάρει καμία απάντηση…  

Η ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ 

Το ξεχασμένο ζήτημα με την κανονιστική κοινόχρηστων χώρων που πρέπει να υπάρξει για να μπουν επιτέλους κανόνες σε αυτόν τον Δήμο ο Νίκος Τσιαμούλος, ζητώντας ενημέρωση από τη Δημοτική Αρχή.

ΚΕΔΗΤ 

«Όχι» ψήφισαν ο Νίκος Τσιαμούλος και ο Παρασκευάς Νίκου στις αλλαγές της Διοίκησης στην ΚΕΔΗΤ. Στη συζήτηση που προηγήθηκε, ο επικεφαλής της παράταξης αναρωτήθηκε πως τολμά να μιλά για το θέμα αυτό ο Δήμαρχος. «Δεν μπορώ να καταγράψω τον αριθμό στα ψέματα που έχετε ξεστομίσει για αυτό το θέμα».Μετά το Μεγαβούνι, θα έχετε και δεύτερο Βατερλό, την ΚΕΔΗΤ» τόνισε και ζήτησε να μάθει γιατί πληρώνονται οι τρεις διοικητικοί υπάλληλοι της ΚΕΔΗΤ και δεν πληρώνονται οι άλλοι 32 εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς και στο «Βοήθεια στο Σπίτι». Για την κατάσταση της ΚΕΔΗΤ, ο Κος Τσιαμούλος έριξε ευθύνη στον Δήμαρχο που είχε τοποθετήσει τον Κο Τσούκα στην Προεδρία της ΚΕΔΗΤ και ζήτησε να μάθει ποιο είναι το βιογραφικό του κ. Ρουσιώτη που όρισε ο Δήμαρχος  τώρα Αντιπρόεδρο. Επιπλέον, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης τόνισε ότι σε αυτή την άσχημη κατάσταση σε όλα τα επίπεδα που έχετε φέρει με τις επιλογές σας Κε Δήμαρχε την ΚΕΔΗΤ, θα έπρεπε να τοποθετήσετε το πιο ισχυρό σας “όπλο”, στην θέση του Κου Δημόπουλου που και αυτός αρρώστησε – μιας και στην ΚΕΔΗΤ είπε χαρακτηριστικά: « την έχετε καταντήσει Κε Δήμαρχε μια αρρωστημένη ιστορία και όποιος καλείται να ασκήσει καθήκοντα, αρρωσταίνει - και αφού ευχήθηκε περαστικά και στην Κα Μπρακουμάτσου και τον Κο Δημόπουλο, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η ΚΕΔΗΤ πάει για κλείσιμο. 

7 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017 09:21 Σύνδεσμος σχολίου

    ANΩNYME 21.25 ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΟΧΙ ΦΑΝΗΚΕ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΑΤΩΣΕ Ο ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ !!

  • Anonymos
    Anonymos Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017 21:25 Σύνδεσμος σχολίου

    ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΖΙΟΥΜΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ,ΑΣΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΑΙΡΕΤΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017 19:51 Σύνδεσμος σχολίου

    ΕΙΣΑΣΤΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΕΛΙΑ.
    ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ ΖΕΙΤΕ;
    ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ

  • Ανώνυμος
    Ανώνυμος Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017 18:33 Σύνδεσμος σχολίου

    Ποιον αρχηγό μωρε? Έλεος! Να τον χαίρεστε τέτοιος που ειναι ο αρχηγός σας!!

  • Anonymos
    Anonymos Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017 17:27 Σύνδεσμος σχολίου

    ΒΑΡΑΤΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΟΣΟ ΘΕΛΕΤΕ.ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ 1 ΔΕΝ ΚΟΛΛΩΝΕΙ ΚΑΙ 2 ΦΤΑΝΕΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΕΝΝΙΑΣ ΜΑΣ...

  • Ουστ..
    Ουστ.. Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017 15:12 Σύνδεσμος σχολίου

    ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΑ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΣΟΥ ΠΑΕΙ ΓΑΝΤΙ!. ¨ΟΤΑΝ ΨΩΦΑΕΙ Ο ΓΑΙΔΑΡΟΣ ΤΟΤΕ Κ@@@@@@@¨!!!!!

  • Ανώνυμος
    Ανώνυμος Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017 14:47 Σύνδεσμος σχολίου

    Άσε ρε Νικολακη. Τι περιμέναμε να πεις εσυ? Σε μάθαμε καλα και εσένα. ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ ΕΙΣΑΙ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...