Menu
RSS
Τετάρτη, 24/12/2025
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
PARNONAS LEADER 14 20 BANNER GIA SITE 3840 X 920 1

«Μνημόπολη» -Ένα βιβλίο της Αθανασίας Κρατημένου από τη Λυσσαρέα Γορτυνίας

«Μνημόπολη» -Ένα βιβλίο της Αθανασίας Κρατημένου από τη Λυσσαρέα Γορτυνίας

Το βιβλίο «Μνημόπολη» της Αθανασίας Κρατημένου κυκλοφορεί από την «Ενδύμων Εκδοτική Παρέμβαση».

Στην ιστοσελίδα syllogos-lyssareas.gr διαβάζουμε: «Η συσσωρευμένη επιθυμία μετά από χρόνιο εγκλεισμό στα στρατόπεδα της λήθης γέννησε αυτό το εγχείρημα το οποίο αργότερα ονομάστηκε «Μνημόπολη».

Με το πρώτο της  βιβλίο η Αθανασία Κρατημένου,   με την ευαισθησία της οξυμένη από τις σπουδές της θέλει να αναμετρηθεί λεκτικά με την εσωτερική πόλη που διαμορφώνει η μητροπολιτική αντίληψη , καθώς η Αθήνα αποκτά όλα τα στοιχεία μιας Μητρόπολης. 

Το λεκτικό κατασκεύασμα που προτείνει ευεπίφορο στο να στεγάζει συναισθήματα και αποστροφές , διασχίζοντας λοξά διάφορα είδη λόγου κατά τις ανάγκες της κατασκευής , μας προτείνει μια περιδιάβαση εσωτερικών τοπίων.

Προκαλεί και προσκαλεί τον αναγνώστη σε μια περιπέτεια όπου με την πράξη της ανάγνωσής του καλείται να γίνει ο τελικός συνένοχος μα και κριτής.

Η  Αθανασία Κρατημένου Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Σπούδασε στο Τμήμα Επικοινωνίας , Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Ζει στην Αθήνα. Καταγωγή( από πατέρα Κρατημένου Σάββα)ΚΑΛΟΝΕΡΙ (ΣΒΟΡΝΑ) ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ  και (από μητέρα Δρακοπούλου Αγγελική) ΛΥΣΣΑΡΕΑ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ».

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...