Menu
RSS
Δευτέρα, 20/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η Ένωση Ξενοδοχείων Αρκαδίας για τον «Φόρο Διαμονής Ξενοδοχείων»

Η Ένωση Ξενοδοχείων Αρκαδίας για τον «Φόρο Διαμονής Ξενοδοχείων»

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Αρκαδίας Κωνσταντίνος Μαρινάκος. με ανακοίνωση του, αναφέρει: «Από 1.1.2018 τίθεται σε ισχύ ο φόρος διαμονής σε ξενοδοχεία που θεσπίστηκε με τις διατάξεις του άρθρου 53 του ν. 4389/2016.

Πάραυτα, μέχρι σήμερα, δεν έχει επικοινωνηθεί με σαφήνεια ότι ο εν λόγω φόρος θα βαρύνει σε κάθε περίπτωση τον ταξιδιώτη-διαμένοντα-χρήστη του δωματίου ή διαμερίσματος, ότι επιβάλλεται από τις ξενοδοχειακές και λοιπές επιχειρήσεις προς τους διαμένοντες με την έκδοση «ειδικού στοιχείου-απόδειξης είσπραξης φόρου διαμονής» και ότι το ειδικό αυτό στοιχείο δεν επιβαρύνεται με ΦΠΑ

Για το λόγο αυτό και για την ομαλή εφαρμογή του μέτρου, έχει ζητηθεί από τους φορείς μας να υπάρξει σχετική διασαφηνιστική τροποποίηση του ανωτέρου άρθρου, η οποία επίκειται να εκδοθεί με αναδρομική ισχύ από 01-01-2018 , με στόχο την ορθή ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού και των συναδέλφων επιχειρηματιών.

Επιπλέον δε , επισημαίνουμε ότι βάσει της ισχύουσας διάταξης ο φόρος δεν επιβάλλεται σε παραδοσιακά ξενοδοχεία, κάμπινγκ και ξενώνες φιλοξενίας νέων.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...